Life

Răsturnare de situație în scandalul Schengen. Motivul pentru care unii români nu își anulează vacanțele din Austria

Răsturnare de situație în scandalul privind aderarea României la Spațiul Schengen. Mulți români preferă să meargă în continuare în Austria.
11.12.2022 | 22:22
Rasturnare de situatie in scandalul Schengen Motivul pentru care unii romani nu isi anuleaza vacantele din Austria
Ce spun românii despre vacanțele din Austria, după ce România a ratat intrarea în Spațiul Schengen. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România nu a intrat în Spațiul Schengen așa cum își dorea de ani buni.

Motivul pentru care un internaut nu vrea să renunțe la vacanța din Austria

Austria a dat vot negativ pentru aderarea României la Spațiul Schengen, iar o revoltă a izbucnit la nivel național.

Unii români au anunțat că își vor închide conturile de la băncile austriece, iar mari companii din România, dar și oameni de afaceri au decis să renunțe la colaborările cu cei din Austria.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu puțini au fost românii care au anunțat pe rețelele de socializare că și-au anulat rezervările pentru vacanța de iarnă în Austria, pentru că țara a votat împotriva intrării României în Spațiul Schengen.

Se pare însă că există și păreri contra. Un român spre exemplu dă vina pe politicienii din România pentru eșecul țării noastre de săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Grupul Schiorilor de pe Facebook, acesta susține că nu va renunța la vacanța din Austria și nici alte persoane nu trebuie să o facă, având în vedere că totul este plătit din banii personali.

Totodată, internautul a mai explicat că în realitate nu Austria este vinovată pentru că nu a dat vot pozitiv pentru România, ci din contră, țara noastră este vinovată pentru că nu a reușit să intre în Spațiul Schengen.

ADVERTISEMENT

”Asta cum că să nu mai merg în Austria să beneficiez de calitate si civilizație pe banii mei (cine comentează că poți merge și în altă parte aștept statul român să mă subvenționeze cu diferența de bani direct din buget, din banii tuturor românilor) este tipic românească!

Dacă mâine se retrage din viața publică toată clasa politică actuală, tot de mâine o să boicotez și eu firmele austriece.

ADVERTISEMENT

Mai mult suntem noi de vina că nu am intrat, decât ei că nu ne-au primit!”, a scris un utilizator al grupului de pe platforma de socializare.

Alți români și-au anulat deja vacanțele de iarnă din Austria

Un alt internaut a comentat la rândul său că Austria este o țară care merită vizitată și că va merge acolo, indiferent de deciziile politice luate.

Alți internauți în schimb au dezvăluit că și-au anulat vacanțele din Austria și au ales alte destinații, precum Italia, însă fiecare face ce își dorește.

Menționăm că incluși celebra cântăreață Andreea Bănică, a anunțat public că nu va mai merge la ski în Austria în acest an, așa cum o făcea până acum.

Și alte voci cunoscute din România s-au arătat la rândul lor revoltate de decizia Austriei și au anunțat decizii radicale în acest sens.

ADVERTISEMENT
Tags: