Sport

Ratările sezonului la FC U Craiova – Petrolul! Portarul oaspeţilor a gafat ca Loris Karius în finala Ligii

Ratările sezonului pentru Vladislav Blănuță și Alexandru Musi în FC U Craiova - Petrolul 2-0. Cei doi atacanți au ratat pe rând la aceeași poartă.
19.12.2023 | 19:25
Ratarile sezonului la FC U Craiova  Petrolul Portarul oaspetilor a gafat ca Loris Karius in finala Ligii
Ratări uluitoare în FC U Craiova - Petrolul. Zima a făcut o gafă monumentală. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a primit vizita celor de la Petrolul Ploiești în ultima etapă a anului din SuperLiga. Confruntarea de pe „Ion Oblemenco” a fost protagonista unor două ratări uluitoare. Alexandru Musi și Vladislav Blănuță nu au reușit să înscrie din poziții ideale.

Alexandru Musi a irosit o șansă uriașă. Nu a putut să-l învingă pe Gurău din fața porții

Alexandru Musi a fost primul care a trecut pe lângă deschiderea scorului. Atacantul împrumutat de Petrolul Ploiești de la FCSB a irosit o șansă monumentală în minutul 33 al duelului din Bănie. Deși nu s-a marcat în prima repriză, ambele formații au trecut pe lângă gol.

ADVERTISEMENT

Gicu Grozav i-a furat mingea lui Compagnucci la 30 de metri de poarta lui Gurău. Fostul fotbalist al lui Dinamo a încercat să-i paseze lui Musi în fața porții, însă fără succes. Mingea i-a revenit lui Grozav care în cele din urmă l-a lăsat singur cu portarul pe Musi.

Aflat într-o poziție centrală, la 6 metri de poartă, Alexandru Musi a șutat din prima, însă execuția a fost modestă, iar Gurău a fost pe fază și a respins în corner. Musi a ratat ocazia de a deschide scorul și de a înscrie al 5-lea gol al sezonului la Petrolul. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Blănuță nu a înscris cu poarta goală în FC U Craiova – Petrolul

În minutul 70, Chițu a fost lansat excelent în diagonală. Atacantul oltenilor a recentrat mingea în careu, pe bara a doua, unde s-a aflat celălalt atacant din Bănie, Vladislav Blănuță. Zima nu a apreciat corect traiectoria, iar fotbalistul lăudat de Adrian Mititelu a avut poarta goală la dispoziție.

Blănuță s-a aruncat spre minge și a reușit să trimită spre poartă, însă balonul a lovit bara după care s-a plimbat dramatic pe linia porții. Mingea nu a intrat în poartă, iar Zima a fost pe fază și a reușit să rețină.

ADVERTISEMENT

Oamenii de pe bancă și suporterii și-au pus mâinile în cap la ratarea lui Vladislav Blănuță. VEZI VIDEO AICI. Atacantul și-a spălat păcatele în minutul 90 pe fondul unei erori colosale a portarului Zima.

Portarul Petrolului a gafat ca Loris Karius în finala Ligii

Zima s-a grăbit să repună mingea în joc și a degajat din mână. Inteligent și regulamentar, Vladislav Blănuță s-a pus pe traiectoria balonului. Mingea l-a lovit în spate pe atacantul lui FC U Craiova, iar mingea s-a dus direct în poarta goală. Gafa portarului de la Petrolul a fost similară cu gafa lui Loris Karius din finala Champions League.

ADVERTISEMENT

Ratările monumentale au continuat la poarta lui Gurău. Jefferson a interceptat excelent o centrare în fața porții, însă incomodat de Mascarenhas, brazilianul a trimis peste poartă dintr-o poziție ideală în minutul 80 al meciului.

De asemenea, în minutul 86 Jefferson a șutat bine de la distanță. Gurău a respins în față, iar Billel Omrani a fost pe fază. Deși s-a aflat într-o poziție ideală, fostul atacant de la FCSB și CFR Cluj, rămas singur cu portarul, a trimis fix pe centru, iar Gurău a respins în corner.

ADVERTISEMENT