News

Război în Ucraina, ziua 602. Peste 290.000 de ruși ar fi murit de la debutul conflictului / Biden va cere Congresului un nou ajutor pentru ucraineni

Război în Ucraina, ziua 602. Rușii au lovit Donețk și Herson. Și aerodromurilor militare rusești au fost atacate cu rachete ATACMS.
18.10.2023 | 11:23
Razboi in Ucraina ziua 602 Peste 290000 de rusi ar fi murit de la debutul conflictului  Biden va cere Congresului un nou ajutor pentru ucraineni
Război în Ucraina, ziua 602. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
18-10-2023
08:28

Joe Biden va cere Congresului SUA 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina și Israel

Liderul de la Washington, Joe Biden, va cere Congresului SUA un pachet comun de 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel, Taiwan şi criza migranţilor de la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Anunțul a fost făcut marți, de o sursă de la Casa Albă, scrie Bloomberg.

Această cerere, care nu a fost încă făcută publică de Casa Alba, survine în condiţiile în care Congresul este încă paralizat de absenţa unui preşedinte al Camerei Reprezentanţilor. Reamintim că, pe 3 octombrie, liderul republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a fost destituit din funcție.

 
18-10-2023
08:21

Ucraina anunță că peste 290.000 de ruși au murit de la debutul războiului

În cel mai recent bilanț dat publicității miercuri, Forțele Armate ale Ucrainei anunță că, în perioada 24 februarie 2022 – 18 octombrie 2023, rușii au pierdut 290.050 de militari. Nu mai puțin de 620 de soldați au murit în ultimele 24 de ore.

În plus, de la debutul invaziei până în prezent, trupele ucrainene au distrus 4.981 (+2 în ultima zi) tancuri inamice, 9.420 (+15) vehicule blindate de luptă, 6.944 (+8) sisteme de artilerie, 814 MLRS, 547 sisteme de apărare aeriană, 319 (+1) avioane, 323 (+6) elicoptere, 5.301 (+10) drone, 1.534 (+1) rachete de croazieră, 20 nave/ambarcațiuni, 1 submarin, 9.303 (+10) vehicule și rezervoare de combustibil, 982 unități de echipamente speciale.

Război în Ucraina, ziua 602. Au fost lansate noi bombardamente de către ruși în regiunile Donețk și Herson, în cursul zilei de marți, 17 octombrie. Orașul Berîslav a fost atacat pe cale aeriană, iar o parte a spitalului din localitate a fost afectată.

Război în Ucraina, ziua 602. Rușii au bombardat Donețk și Herson

De asemenea, după aceste bombardamente o casă a fost cuprinsă de flăcări. „Ferestrele și ușile au fost sparte în incintă. Echipamentul de diagnosticare a fost deteriorat. Intrarea în teritoriu a fost acoperită cu moloz.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu au existat victime. Consecințele impactului sunt prezentate în fotografii”, a transmis, luni, reprezentantul administrației militare regionale Herson, Olexandîr Prokudin.

În cazul bombardamentelor lansate în regiunea Donețk vorbim și de oameni morți, din nefericire. Este vorba despre doi civili care au căzut victime ale atacului rusesc. O altă persoană a fost rănită, fiind transportată la un spital din regiune.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, ucrainenii au lovit aerodromurilor militare rusești de lângă orașele ocupate Luhansk și Berdians, folosind rachete americane ATACMS cu rază lungă de acţiune. Președintele Volodimir Zelenski a ținut să adreseze mulțumiri SUA.

„Mulțumim tuturor celor care luptă și lucrează pentru Ucraina! Mulțumim tuturor celor care ajută! Astăzi, adresăm mulțumiri speciale Statelor Unite. Acordurile noastre cu președintele Biden sunt îndeplinite cu mare precizie. ATACMS și-au dovedit valoarea”, a transmis Zelenski.

ADVERTISEMENT

Putin se întâlnește cu liderul chinez Xi Jinping

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ajuns la Beijing pentru a se întâlni cu liderul chinez Xi Jinping. Aceasta este a doua călătorie în afara granițelor țării sale a liderului de la Kremlin, de când Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele său.

El participă la al treilea Forum Belt and Road. Totodată, Putin s-a întâlnit și cu premierul Ungariei, Viktor Orban, invitat și el la eveniment, iar cu această ocazie cei doi au discutat. „În ciuda faptului că în condițiile geopolitice de astăzi, oportunitățile de menținere a contactelor și de dezvoltare a relațiilor sunt foarte limitate.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, nu poate decât să ne satisfacă faptul că relațiile noastre cu multe țări europene sunt menținute și dezvoltate. Una dintre aceste țări este Ungaria”, a declarat președintele Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT