News

Război în Ucraina, ziua 603. Marcel Ciolacu, vizită oficială la Kiev: „Nu există indicii că a fost un atac intenţionat al Rusiei asupra României”

Război în Ucraina, ziua 603. Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu omologul său, iar apoi a avut o întrevedere cu președintele Zelenski.
19.10.2023 | 06:00
Razboi in Ucraina ziua 603 Marcel Ciolacu vizita oficiala la Kiev Nu exista indicii ca a fost un atac intentionat al Rusiei asupra Romaniei
Război în Ucraina, ziua 603. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 603. Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat la Kiev, miercuri, într-o vizită oficială. Șeful Executivului a fost însoțit de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr. Acesta a vorbit despre dronele rusești care au ajuns pe teritoriul României.

Război în Ucraina, ziua 603. Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat la Kiev

Prim-ministrul a ținut să sublinieze că România și Ucraina vor lucra la o nouă abordare cu scopul de a evita loviturile Moscovei la frontiera cu țara noastră. Marcel Ciolacu nu a oferit mai multe detalii cu privire la această strategie.

ADVERTISEMENT

Însă, el a precizat că nu sunt suspiciuni cu privire la posibile atacuri intenționate ale Rusiei asupra României. „În cadrul NATO, împreună cu partenerul strategic, Statele Unite ale Americii, s-au luat şi alte măsuri pentru a preveni astfel de incidente.

Până în acest moment, nu există indicii că a fost un atac intenţionat al Federaţiei Ruse asupra României, nu a fost un atac intenţionat. Împreună cu domnul prim-ministru, o să avem o abordare nouă ca să nu mai reuşească aceste atacuri Federaţia Rusă”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestei vizite la Kiev, premierul s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Denis Șmihal. Ulterior, Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu președintele Volodimir Zelenski și cu preşedintele Radei supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Rușii au ucis civili în mai multe regiuni din Ucraina

Forțele ruse au lansat noi atacuri, miercuri, în mai multe regiuni din Ucraina. În urma acestora, mai mulți civili au fost uciși. Zaporijjea a fost lovită cu rachete și patru oameni au murit. Alte cinci persoane sunt rănite.

ADVERTISEMENT

Un alt atac cu rachete rusești a avut loc în orașul Dnipro din regiunea Dnipropetrovsk. Conform autorităților locale ucrainene, cel puțin o persoană și-a pierdut viața, iar alte patru au suferit leziuni.

De asemenea, bombe aeriene au căzut asupra unui sat din Herson. Un bărbat de 63 de ani a fost ucis, o femeie este rănită, iar atacul a lăsat în urma sa și pagube la clădirile din zonă și la locuințele oamenilor.

ADVERTISEMENT

„Șase bombe aeriene ghidate au fost lansate asupra satului Blahovishchenske de trei avioane Sukhoi Su-35, ucigând un bărbat în vârstă de 63 de ani”, a declarat guvernatorul Oleksandîr Prokudin, conform zdg.md.

 

 

ADVERTISEMENT