News

Război în Ucraina, ziua 604. Rușii au atacat Herson și Zaporojie / Reacția lui Putin după ce SUA au livrat rachete ATACMS Kievului

Război în Ucraina, ziua 604. Vladimir Putin a avut o reacție dură după livrarea rachetelor ATACMS Kievului: „O altă greşeală a SUA”
20.10.2023 | 06:00
Razboi in Ucraina ziua 604 Rusii au atacat Herson si Zaporojie  Reactia lui Putin dupa ce SUA au livrat rachete ATACMS Kievului
Război în Ucraina, ziua 604. Colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 604. Rușii au lansat noi atacuri, joi, în două regiuni. În orașul Berislav din regiunea Herson au căzut zece bombe aeriene, iar doi civili au fost răniți, potrivit autorităților ucrainene.

Război în Ucraina, ziua 604. Noi lovituri puse la cale de ruși

Atacul a vizat zone rezidențiale, iar victimele sunt doi bărbați și o femeie. Victimele au fost transportate la un spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Femeia se află în stare gravă, în timp ce bărbații sunt stabili.

ADVERTISEMENT

„Doi bărbați în vârstă de 60 și 39 de ani au suferit răni provocate de schije, iar o femeie în vârstă de 49 de ani a suferit atât răni provocate de schije, cât și o contuzie”, a transmis guvernatorul regiunii, Oleksandr Prokudin.

De asemenea, în Zaporojie a fost produs un atac cu rachete, în urma căruia au murit 5 oameni. Alte cinci persoane sunt rănite, potrivit Serviciului ucrainean de Urgență. Totodată, mai multe clădiri au fost distruse.

ADVERTISEMENT

Ce spune Putin despre livrarea rachetelor ATACMS

Președintele rus Vladimir Putin a avut o reacție după ce SUA au anunțat că vor livra rachete ATACMS Kievului. Liderul de la Kremlin a descris mișcarea drept „o altă greşeală a Statelor Unite”.

Totodată, el a precizat livrarea rachetelor ATACMS ar putea doar „prelungi agonia Ucrainei”. Amintim că în urmă cu câteva zile, forțele Kievului au pus la cale un atac puternic, în urma căruia au fost distruse elicopterele de pe două aerodromuri din teritoriul ocupat de Rusia.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, joi, Ucraina a transmis că SUA vor livra, în permaneneță rachete ATACMS pentru a lupta în războiul contra Rusiei. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, conform hromadske.

„Acesta este un rezultat direct al acordurilor dintre președintele Zelenski și președintele Biden, la care s-a ajuns la Washington în timpul întâlnirii lor personale de la sfârșitul lunii septembrie”, a transmis acesta.

ADVERTISEMENT

Administrația prezidențială din SUA va trimite către Congresul american o cerere referitoare la acordarea unui ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, și alte 10 miliarde de dolari pentru Israel.

 

ADVERTISEMENT