News

Război în Ucraina, ziua 616. SUA susțin că Rusia vrea să profite de conflictul din Orientul Mijlociu/ Microbuz plin cu civili, lovit de o dronă în Herson

Război în Ucraina, ziua 616. Rusia ar putea câștiga războiul dacă SUA nu vor continua să ofere sprijin militar forțelor de la Kiev.
01.11.2023 | 06:00
Razboi in Ucraina ziua 616 SUA sustin ca Rusia vrea sa profite de conflictul din Orientul Mijlociu Microbuz plin cu civili lovit de o drona in Herson
Război în Ucraina, ziua 616. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 616. Doi oficiali americani au susținut, marți, că Rusia vrea să profite de conflictul din Orientul Mijlociu. SUA spun că Vladimir Putin speră să fie redus ajutorul Occidentului pentru Ucraina.

Război în Ucraina, ziua 616. SUA susțin că Rusia vrea să profite de conflictul din Orientul Mijlociu

În acest fel, forțele ruse ar putea câștiga războiul început în Ucraina. Unul dintre cei care a dat aceste declarații este șeful diplomației americane, Antony Blinken, adăugând că Moscova vrea ca SUA să fie distrase.

ADVERTISEMENT

„Putin caută cu adevărat să profite de atacul (mişcării islamiste palestiniene) Hamas împotriva Israelului, în speranţa că acesta ne va distrage şi că va determina SUA să îşi retragă resursele pentru Ucraina”, a transmis Antony Blinken, conform Agerpres.

De altfel, Lloyd Austin, secretarul Apărării, susține că Rusia ar putea câștiga războiul din Ucraina dacă SUA nu vor continua să susțină țara atacată. „Pot să vă garantez că fără susţinerea noastră Putin va fi victorios.

ADVERTISEMENT

Dacă li se netezeşte drumul acum, Putin nu va face decât să devină mai puternic şi va reuşi să facă ceea ce vrea: să ia în posesie teritoriul suveran al vecinului său”, a declarat Lloyd Austin.

Afirmațiile au fost făcute în fața unei comisii din Senatul Statelor Unite ale Americii. Ajutorul oferit de americani ucrainenilor este criticat de opoziție, în contextul în care SUA a furnizat cel mai mare sprijin militar Kievului.

ADVERTISEMENT

Un microbuz a fost lovit de o dronă, în Herson

Doi oameni au fost răniți, marți, în Herson, după ce un microbuz care evacua civili a fost lovit de o dronă. Atacul a avut loc în timp ce mijlocul de transport în comun se afla în mers, pe o autostradă.

În timp ce se deplasa pe autostradă, microbuzul a fost lovit de o dronă. Preliminar, două persoane au fost rănite”, au informat, marți, autoritățile militare ucrainene.

ADVERTISEMENT

Acestea au fost tratate și nu au leziuni care să le pună viața în pericol. Teroriștii au dovedit încă o dată că scopul lor este de a teroriza oamenii pașnici!”, au adăugat ucrainenii.

ADVERTISEMENT