News

Război în Ucraina, ziua 615. Putin acuză Kievul că a pus la cale incidentele de pe aeroportul din Daghestan/ Noi atacuri în Odesa și Herson

Război în Ucraina, ziua 615. Vladimir Putin susține că ucrainenii au instigat manifestanții musulmani să „caute israelieni”.
31.10.2023 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 615 Putin acuza Kievul ca a pus la cale incidentele de pe aeroportul din Daghestan Noi atacuri in Odesa si Herson
Război în Ucraina, ziua 615. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 615. Vladimir Putin a făcut o nouă serie de declarații halucinante, luni, acuzând Kievul și „aliații săi occidentali” că ar fi pus la cale incidentele de pe aeroportul din Daghestan.

Război în Ucraina, ziua 615. Putin acuză Kievul privind incidentele de pe aeroport

Liderul de la Kremlin susține că ucrainenii au instigat manifestanții musulmani să „caute israelieni” după ce s-a anunțat că va ateriza un zbor din Tel Aviv. Președintele rus a solicitat serviciilor secrete să ia măsurile necesare în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

„Evenimentele survenite seara trecută la Mahacikala au fost provocate, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, în special din Ucraina, de către agenți ai serviciilor speciale occidentale”, a transmis Vladimir Putin.

Mai mult, în contextul războiului din Orientul Mijlociu, Vladimir Putin aruncă vina pe SUA pentru „haosul mortal”. „Trebuie să înțelegem clar cine se află de fapt în spatele tragediei popoarelor din Orientul Mijlociu și din alte regiuni ale lumii.

ADVERTISEMENT

Este vorba de elitele conducătoare actuale ale Statelor Unite și de sateliții lor, care sunt principalii beneficiari ai instabilității globale”, a adăugat, luni, 30 octombrie, liderul Rusiei.

Pe de altă parte, luni, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a spus că Rusia este pregătită să participe la discuții despre pace cu Ucraina. Declarația a fost făcută la un forum militar de la Beijing.

ADVERTISEMENT

Rușii au lansat atacuri în Odesa și Herson

Trupele Rusiei și-au continuat atacurile în Odesa, unde au lovit o instalație de reparații navale în dimineața zilei de luni. Două persoane au fost rănite și spitalizate după acest atac.

De asemenea, în Herson au fost bombardate mai multe localități și mai mulți oameni au fost răniți. Focuri au fost trase și într-un microbuz, dar și într-un cimitir, conform autorităților ucrainene.

ADVERTISEMENT

„O clădire rezidențială din Bilozerka a fost atacată de focuri ostile. Au fost avariate ferestrele, fațada, acoperișul și gardul. Un bărbat în vârstă de 70 de ani a suferit răni ușoare provocate de șrapnel.

Un alt bombardament rusesc asupra localității Kozațke s-a soldat cu rănirea unui rezident local în vârstă de 48 de ani. Acesta a fost transportat la spital cu o rană la picior”, au transmis forțele din Ucraina, conform zdg.

ADVERTISEMENT