News

Război în Ucraina, ziua 618. Atac cu drone lângă Zaporojie/ Rusia spune că ucrainenii riscă un dezastru nuclear

Război în Ucraina, ziua 618. Rusia susține că a doborât nouă drone ucrainene în apropierea centralei nucleare de la Zaporojie.
03.11.2023 | 06:00
Razboi in Ucraina ziua 618 Atac cu drone langa Zaporojie Rusia spune ca ucrainenii risca un dezastru nuclear
Război în Ucraina, ziua 618. Atac cu drone lângă Zaporojie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 618. Rusia a transmis, joi, că forțele Kievului au lansat un atac cu drone lângă centrala nucleară Zaporojie. Nouă drone kamikaze ar fi fost doborâte de Moscova. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării rus.

Război în Ucraina, ziua 618. Atac cu drone lângă Zaporojie

În urma incidentului, rușii susțin că Ucraina riscă un dezastru nuclear. Amintim că centrala Zaporojie este sub controlul forțelor Moscovei încă din martie 2022, aceasta fiind cea mai mare din Europa.

ADVERTISEMENT

“Nouă drone ucrainene de tipul Copter au fost detectate şi interceptate de echipamentele de apărare antiaeriană active în apropiere de oraşul Energodar.

Regimul de la Kiev continuă să recurgă la provocări cu scopul de a crea ameninţarea unui dezastru la centrala nucleară Zaporojie. Și de a perturba rotaţia inspectorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA)”, a transmis Ministerul Apărării.

ADVERTISEMENT

O altă informare a venit, pe 2 noiembrie, de la Ministerul rus al Apărării cu privire la doborârea unor drone ucrainene deasupra Mării Negre și a Crimeei. „În dimineața zilei de 2 noiembrie, a fost dejucată o tentativă a regimului de la Kiev. De a efectua un atac terorist cu ajutorul a șase avioane fără pilot de tip UAV împotriva unor instalații de pe teritoriul Federației Ruse.

Mijloacele de apărare aeriană aflate în serviciu au distrus un vehicul aerian ucrainean fără pilot deasupra apelor Mării Negre. Cinci au fost interceptate deasupra teritoriului Republicii Crimeea”, au mai spus reprezentanții Ministerului rus.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Rusia a atacat, în cursul zilei de joi, raionul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk și districtul Sinelnik. Regiunea Odesa a fost lovită cu două rachete din peninsula Crimeea.

Din informațiile furnizate de autoritățile din Odesa, nu au existat pagube sau victime. În celelalte două regiuni, au fost avariate mai multe locuințe, o companie de utilități, liniile electrice și o conductă de gaz.

ADVERTISEMENT

Comandantul forțelor de la Kiev spune că războiul trece printr-o nouă etapă

Comandantul forțelor de la Kiev a declarat pentru The Economist, că războiul va trece printr-o nouă etapă. Valeri Zalujnîi spune că este posibil ca luptele de pe front să fie într-un impas, deoarece nu se avansează din nicio parte.

De altfel, comandantul susține că situația ar putea aminti de Primul Război Mondial. „Războiul trece acum într-o nouă etapă: ceea ce noi, cei din armată, numim război «poziţional» compus din lupte statice şi de uzură”, a declarat Valeri Zalujnîi.

 

ADVERTISEMENT