News

Război în Ucraina, ziua 617. Zelenski se simte trădat de Occident/ Rusia a lansat un atac de amploare, cel mai mare din acest an

Război în Ucraina, ziua 617. Apropiați ai președintelui Zelenski au dezvăluit că acesta se simte trădat de aliații occidentali.
02.11.2023 | 06:00
Razboi in Ucraina ziua 617 Zelenski se simte tradat de Occident Rusia a lansat un atac de amploare cel mai mare din acest an
Război în Ucraina, ziua 617. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 617. Președintele Volodimir Zelenski se simte trădat de Occident, potrivit unor reprezentanți din biroul liderului de la Kiev. Afirmațiile vin după ce sprijinul pentru ucraineni a fost redus.

Război în Ucraina, ziua 617. Președintele Zelenski se simte trădat de Occident

Președintele Ucrainei susține că aliații occidentali ”l-au lăsat fără mijloacele de a câştiga războiul, doar cu mijloacele de a-i supravieţui”, potrivit TIME. Cu toate acestea, Zelenski nu vrea să încheie pacea în condițiile impuse de ruși.

ADVERTISEMENT

Amintim că ajutorul oferit Kievului de Statele Unite ale Americii este intens criticat de republicani. Ei se opun continuării sprijinului militar. Pe de altă parte, Joe Biden spune că ajutorul acordat Ucrainei nu poate fi întrerupt.

„Marea majoritate a ambelor partide – democrați și republicani, Senat și Camera Reprezentanților – sprijină ajutorarea Ucrainei și agresiunea brutală care le este impusă de Rusia”, a transmis președintele american.

ADVERTISEMENT

Rusia a atacat peste 100 de localități în 24 de ore

Între timp, bombardamentele Rusiei asupra regiunilor din Ucraina continuă. În ultimele 24 de ore a avut loc cel mai mare atac, lansat în ultimul an, fiind bombardate peste 100 de localități.

De altfel, Kievul se teme că, în curând, Moscova ar putea să intensifice loviturile asupra infrastructurilor energetice, așa cum a fost și în anul 2022, mai ales că se apropie sezonul rece.

ADVERTISEMENT

„În ultimele 24 de ore, inamicul a bombardat 118 de localităţi din zece regiuni. Acesta este cel mai mare număr de localităţi vizate într-un singur raid de la începutul anului”, a precizat ministrul de interne ucrainean, Igor Klimenko.

Una dintre cele mai dure lovituri a avut loc la rafinăria din Kremenchuk, în urma căreia a izbucnit un incendiu puternic. Peste 100 de pompieri au fost chemați la fața locului, luptându-se timp de mai multe ore cu flăcările imense.

ADVERTISEMENT

„Inamicul a atacat în mod repetat regiunea Poltava cu UAV-uri. Raidul aerian a durat peste patru ore.Din păcate, a fost lovită o rafinărie de petrol din Kremenchuk. A izbucnit un incendiu care a fost stins de salvatori. Compania este scoasă din funcțiune”, a anunțat Filip Pronin, guvernatorul regiunii Poltava.

 

ADVERTISEMENT