Sport

Război Universitatea – FC U și în Liga 3! FRF voia să evite meciurile directe între cele două echipe din Craiova

Războiul dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova se mută și în Liga 3, deși FRF a încercat să evite confruntările directe între cele două rivale din Bănie.
24.08.2023 | 16:00
Razboi Universitatea  FC U si in Liga 3 FRF voia sa evite meciurile directe intre cele doua echipe din Craiova
Război Universitatea - FC U și în Liga 3! Cum a evitat FRF meciurile directe între cele două echipe din Craiova. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Episoadele din derby-ul oltenesc dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 continuă în SuperLiga, dar și la nivelul „sateliților” din Liga 3. FRF a încercat inițial să evite confruntările directe dintre cele două formații din Bănie, însă cele două grupări se vor întâlni totuși și în campionat.

Războiul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova se mută și în Liga 3! Cum a încercat FRF să evite meciurile directe dintre cele două echipe

Rivalitatea dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova și-a câștigat popularitatea în SuperLiga, iar „războiul” dintre cele două grupări se mută  și la nivelul Ligii a 3-a. „Sateliții” celor două rivale din Bănie se vor întâlni în seria a șaptea din Liga 3 după ultimele modificări înaintea startului de campionat.

ADVERTISEMENT

„Satelitul” celor de la FC U Craiova 1948 a reușit promovarea în Liga 3 la sfârșitul sezonului 2022-2023 din Liga 4 sub comanda lui Ovidiu Dănănane. Tehnicianul „alb-albaștrilor” a avut nevoie și de întâriri de la prima echipă a oltenilor în finala pentru promovare, iar jucători precum George Ganea și Sidibe și-au adus aportul pe teren cu Recolta Gura.

FRF a încercat inițial să evite partidele directe între cele două formații și le-a repartizat în serii diferite în Liga 3. Echipa a doua a Universității Craiova a fost repartizată în seria șapte, iar formația similară a trupei lui Adrian Mititelu se afla în seria a șasea.

ADVERTISEMENT

Totuși, FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova se vor întâlni și în Liga 3 după ultimele modificări apărute înaintea startului de sezon. Astfel, după retragerea celor de la CS Crișul Chișineu-Criș a modificat componența seriilor șapte și opt.

De altfel, CS Phoenix Buziaș a fost repartizată în seria cu numărul opt, după ce inițial a împărțit clasamentul cu echipa a doua a Universității Craiova. Modificarea componenței o aduce astfel pe FC U Craiova 1948 în aceași serie cu trupa antrenată de Corneliu Papură.

ADVERTISEMENT

„Echipa a doua a clubului Fotbal Club U Craiova 1948 SA va face parte din seria a 7-a (în loc de seria a 6-a cum fusese distribuită initial) și va prelua programul competițional al clubului CS Phoenix Buziaș”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Ce adversare vor avea FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova în Liga 3

Echipa lui Ovidiu Dănănane va prelua programul celor de la CS Phoenix, iar confruntarea directă cu rivala din oraș este programată în etapa cu numărul șase. Printre adversarele celor două formații se vor număra Viitorul Șimian, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, CSO Turceni, CSM Deva, Jiul Petroșani, ACSO Filiași, Voința Lupac și CS Gilortul Târgu Cărbuneşti.

ADVERTISEMENT

Viitorul Șimian este calificată în play-off-ul Cupei României Betano, unde o va întâlni pe Progresul Pecica. ACSO Filiași este o formație cunoscută celor de la Universitatea Craiova, fiind și printre adversarele „alb-albaștrilor” în fazele eliminatorii ale competiției în sezonul 2021-2022.

În prima etapă din Liga 3, FC U Craiova 1948 se va deplasa la Turceni pentru înfruntarea cu echipa locală. În schimb ce „satelitul” Universității Craiova va da piept cu Voința Lupac, iar elevii lui Corneliu Papură își doresc să înceapă cu dreptul această ediție de campionat.


  • 1,98 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul Farul – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT