Fotbal international

Răzvan Burleanu a anunțat când se hotărăște viitorul lui Cosmin Contra: „Vom face o ședință. O decizie va fi luată în trei săptămâni”

16.11.2019 | 15:59
Răzvan Burleanu a anunțat când se hotărăște viitorul lui Cosmin Contra: „Vom face o ședință. O decizie va fi luată în trei săptămâni”
Cosmin Contra, selecționerul României. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Delegația României a plecat la în Spania, pentru ultimul meci din această campanie de calificare. În aeroport, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că decizia finală pentru viitorul băncii tehnice se va lua în următoarele săptămâni, după ședințe ale Comitetului Executiv și a Comisiei Tehnice.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,62 este cota pentru “Ambele marchează și peste 2.5 goluri” la meciul Spania – România. Vezi aici toate cotele! 

ADVERTISEMENT

Viitorul lui Contra se decide în trei săptămâni

România a pierdut șansa de calificare directă la Campionatul European, după înfrângerea suferită cu Suedia, scor 0-2 pe Arena Națională. La plecarea spre Madrid, unde prima reprezentativă dispută meciul din ultima etapă a acestei campanii, Răzvan Burleanu declară că în următoarea perioadă vor avea loc mai multe ședințe la Casa Fotbalului, dar în următoarele trei săptămâni se va lua o decizie în privina viitorului lui Cosmin Contra pe banca tehnică a echipei naționale. De asemenea, președintele FRF a dezvăluit și starea de spirit de după meciul cu Suedia din vestiarul „tricolorilor”:

Am vorbit cu ei la vestiar după meci, le-am spus că mai avem o șansă în continuare, în Liga Națiunilor. Toți erau foarte dezamăgiți, dărâmați după jocul cu Suedia. O decizie finală pentru postul de antrenor va fi luată în maximum trei săptămâni, vom face o ședință în Comisia Eehnică și una în Comitetul Executiv. Înainte de toate, avem nevoie de o discuție cu selecționerul, așa este corect.

ADVERTISEMENT

A fost un jucător emblematic pentru România, un antrenor care a venit într-un moment dificil pentru echipa națională, dar a făcut o treabă bună în această perioadă grea, de tranziție. Nu am discutat cu niciun antrenor în ultima perioadă. Vom avea o discuție cu Cosmin Contra înainte de orice, așa este corect să procedăm”, a declarat Răzvan Burleanu.

Vacanță la Madrid

După înfrângerea cu Suedia, meciul de pe „Wanda Metropolitano” din Madrid se va juca doar pentru palmaresul celor două reprezentative. Naționala iberică este deja calificată de pe primul loc, în timp ce „tricolorii” sunt la patru puncte în spatele Suediei, cu o etapă înainte de finalul preliminariilor.

Chiar dacă s-a ratat calificarea din preliminarii, România poate ajunge la Campionatul European după barajul din Liga Națiunilor. Semifinalele și finala se vor juca, într-o singură manșă, în luna martie a anului viitor, iar „tricolorii” își află adversarii pe 22 noiembrie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri