Fotbal intern

Răzvan Burleanu înființează naționala U20 a României! Președintele FRF, anunț despre perioada de mercato. Video

30.11.2020 | 17:59
Razvan Burleanu infiinteaza nationala U20 a Romaniei Presedintele FRF anunt despre perioada de mercato Video
ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat înființarea echipei naționale U20 a României începând cu anul 2021 când va începe o serie de meciuri amicale.

Decizia a fost propusă de Comisia Tehnică a FRF și a fost aprobată în cadrul Comitetului Executiv care a avut loc la Casa Fotbalului.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu vrea să candideze în 2021 pentru un mandat la Consiliul FIFA. El are nevoie doar de sprijinul forului pe care îl conduce.

Răzvan Burleanu anunță că se va înființa naționala U20

”Pentru prima dată în istorie, începând cu 2021, reușim să creăm o nouă națională. Naționala U20, destinată generațiilor 2002 și 2003, își propune să ofere o continuitate jucătorilor tineri după terminarea junioratului”, a fost anunțul lui Răzvan Burleanu privind înființarea naționalei U20.

ADVERTISEMENT

”Această națională va intra într-un program intens de meciuri amicale care vor debuta în septembrie 2021, program care se va întinde până în iunie 2023, urmând ca apoi, din septembrie 2023, să intre în campania de calificare pentru următorul Campionat European din 2025. Această decizie are la bază o realitate cu care ne confruntăm astăzi, și anume avem un număr foarte mare de jucători de perspectivă pe care îi regăsim la nivelul Ligii 1.

La nivelul Ligii 2 avem nu mai puțin de 50 de jucători care se încriu în target-ul naționalei U20. La Liga 3 vorbim de un număr de 200 de jucători, ceea ce însemană 300 de fotbaliști care vor reprezenta o bază de selecție”, a declarat președintele FRF.

ADVERTISEMENT

Burleanu a anunțat schimbarea perioadei de transferuri din această iarnă: ”Membrii Comitetului Executiv au aprobat modificarea perioadei de transferuri. Următoarea perioadă de transferuri din iarnă urmând să fie cuprinsă între 12 ianuarie și 8 februarie.

Venim astfel în sprijinul cluburilor de Liga 1 care vor relua competiția mult mai devreme, dar fără a crea un dezavantaj major celorlalte eșaloane fotbalistice. Practic, perioada de transferuri se va deschide cu o săptămâna mai devreme decât fusese prognozată”.

ADVERTISEMENT

Președintele FRF a vorbit și despre candidatura la organizarea Euro 2023 de tineret, în care România se luptă cu Georgia: ”Sunt foarte încrezător și optimist în șansele României de a găzdui meciuri din cadrul Campionatului European U21 din 2023. Obținerea aceste găzduiri ar însemna foarte mult pentru România, iar pentru echipa națională de tineret ar însemna și o calificare automată la acest turneul final, care ne-ar da posibilitatea de a ne bate pentru o nouă calificare la Jocurile Olimpice, de această dată Paris 2024.

În același timp, ar mai însemna că am avea trei generații consecutive de jucători tineri care ar avea această șansă de a evolua la un turneu final pentru această categorie. Ar fi o lărgire a bazei de selecție și apoi ne dorim să-i regăsim pe acești jucători la cluburi mari și la prima reprezenativă. În 3 decembrie vom avea decizia UEFA”.

ADVERTISEMENT