Sport

Răzvan Burleanu, optimist înaintea meciurilor decisive cu Israel și Elveția: „Jucătorii au capacitatea de a ne face bucuroși!”

Răzvan Burleanu a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre duelul important al României cu Israel. Președintele FRF consideră că va fi un meci decisiv.
08.11.2023 | 17:10
Razvan Burleanu optimist inaintea meciurilor decisive cu Israel si Elvetia Jucatorii au capacitatea de a ne face bucurosi
Răzvan Burleanu a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre duelul important al României cu Israel. Președintele FRF consideră că va fi un meci decisiv. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

În luna noiembrie, România va evolua în două dueluri importante cu Israel și cu Elveția. Vor fi ultimele partide din preliminariile pentru Campionatul European. Șansa “tricolorilor” de a se califica la EURO 2024 stă în meciul cu Israel. Elevii lui Edi Iordănescu trebuie să câștige partida din Ungaria, pentru ca posibilitatea de a merge mai departe să fie cât mai sigură.

Duel important pentru România cu Israel

În cadrul unei conferințe de presă, Răzvan Burleanu a discutat despre duelul important pe care România îl va avea cu Israel. Președintele Federației Române de Fotbal este de părere că va fi un meci decisiv de calificare pentru ambele formații. Cu toate astea, Burleanu are încredere că “tricolorii” vor putea merge mai departe la EURO 2024.

ADVERTISEMENT

“Dacă e să ne referim la meciul cu Israel, cu siguranţă este un meci decisiv, atât pentru noi, cât şi pentru Israel. E un meci decisiv pentru calificare, dar sunt încrezător că jucătorii noştri vor avea capacitatea de a ne face bucuroşi la finalul acestei călătorii spre calificarea la EURO.

Pentru că această campanie chiar a fost asemenea unei călătorii de descoperire, în care am văzut o îmbunătăţire a performanţei individuale a fiecărui jucător, dar şi a echipei în ansamblul său.

ADVERTISEMENT

Este un meci decisiv şi pentru noi şi pentru ei. Chiar dacă Israelul mai are această şansă a calificării din Liga Naţiunilor. Suntem încrezători că jucătorii noştri vor reuşi să ne facă bucuroşi la finalul acestei campanii”, a spus Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu, cuvinte de laudă la adresa lui Edi Iordănescu

Președintele FRF a adresat mai multe cuvinte de laudă către Edi Iordănescu, stafful său și jucători. Răzvan Burleanu a primat, în mod special, faptul că la echipa națională a României s-a creat un grup foarte solid și care a crescut de la meci la meci.

ADVERTISEMENT

“Jucătorii au făcut pasul către o nouă etapă a performanţei sportive. Sunt neînvinşi şi chiar pe primul loc în această grupă de calificare. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul staffului.

Selecţionerul Iordănescu a reuşit să creeze un grup foarte bun care se caracterizează astăzi prin câteva elemente esenţiale. Curaj, determinare, dăruire, corectitudine. Edward Iordănescu a creat o cultură a performanţei la nivelul primei reprezentative. A produs şi o schimbare de comportament a jucătorilor, bazată pe coeziune. S-a creat o stare de spirit la nivelul grupului, care, sperăm noi, ne va aduce această bucurie”, a mai spus președintele FRF.

ADVERTISEMENT

Vești bune pentru suporteri

Președintele FRF a susținut că la meciul din Ungaria cu Israel, Românii pot veni într-un număr mai mare decât prevede regulamentul în mod obișnuit: “Ca urmare a unui dialog eficient cu Federaţia de Fotbal din Israel, dar şi cu UEFA, avem posibilitatea de a-i anunţa pe suporteri că vom avea un număr mai mare de bilete alocate pentru suporterii români decât cota de 5% prevăzută de regulamentul competiţiei.

Ca să fiu şi mai precis, 462 de suporteri români vor avea posibilitatea să susţină echipa naţională în acest meci decisiv cu Israelul. În condiţiile în care capacitatea stadionului este de doar 3.800 de locuri”, a declarat Răzvan Burleanu.

  • Israel – România, 18 noiembrie, de la ora 21:45 (pe Pancho Arena, Budapesta)
  • România – Elveția, 21 noiembrie, de la ora 21:45 (pe Arena Națională, București)
ADVERTISEMENT