Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

FRF, plan revoluționar pentru fotbalul juvenil: “Totul e pus la punct!”

FRF este pe cale să revoluționeze fotbalul românesc. Burleanu și Stoichiță au în plan să readucă bucuria jocului din curtea școlii. Cei mai talentați copii vor avea ocazia să facă antrenamente suplimentare pe gratis.
02.11.2023 | 21:30
FRF plan revolutionar pentru fotbalul juvenil Totul e pus la punct
FRF, PLAN REVOLUTIONAR pentru FOTBALUL JUVENIL din Romania ANUNTUL lui Mihai Stoichita. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

FRF este pregătită să investească mai mult în juniori. Planul federației pentru următorii ani este de a crește nivelul tehnic al fotbalului românesc. Pentru asta se va începe un program special prin care cei mai talentați copii din țară să beneficieze de ore suplimentare de antrenament. Pentru moment, naționala mare are viitor. Este aproape de calificarea la Euro 2024.

FRF investește în juniori

“Vă dezvălui că lucrăm la un proiect în care să începem să ne ocupăm din nou de tineri și din partea federației. Un proiect în care vrem să aducem orele acelea de fotbal pe care le făceați voi când erați mici.

ADVERTISEMENT

O să fie un proiect pilot din partea federației, în care antrenorii noștri vor merge în diferite zone din țară pentru a efectua antrenamente suplimentare zilnic, de luni până joi, cu excepția ultimelor trei zile.

Aceste antrenamente se vor desfășura cu cei mai buni jucători din toate orașele, cu diferite echipe, oferindu-le posibilitatea acelor câteva ore în plus pe care le aveți voi”, a spus Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

România este aproape de calificarea la Euro 2024

Naționala mare a fost intens criticată pentru lipsa de rezultate. În ciuda unei campanii reușite, tricolorii mai au de muncit pentru a ajunge la nivelul super puterilor mondiale. FRF face un prim pas în acest sens prin noul program destinat tinerelor talente.

“Aceste antrenamente vor fi centrate pe tehnica individuală, nu pe aspecte tactice, fizice sau de organizare. Ne concentrăm pe dezvoltarea abilităților tehnice ale copiilor cu vârste între 11 și 14 ani.

ADVERTISEMENT

Lucrăm pentru a implementa acest proiect începând din luna ianuarie. Este în premieră ceea ce vă spun acum. Am discutat despre acest proiect de mult timp cu președintele și zona tehnică a federației.

Am contactat antrenori specializați de la UEFA și din țări străine care se ocupă exclusiv de acest tip de antrenament la echipele de club, în Italia și Franța. Acești antrenori vor veni aici și vor stabili un program de antrenament pe care antrenorii pe care îi vom angaja, plătindu-i noi, nu cluburile, îl vor urma.

ADVERTISEMENT

După terminarea zilei de antrenament, copiilor li se vor oferi două ore de joacă tehnică, adaptată la nivelul lor. Prin aceasta, ne propunem să readucem bucuria în fotbal pentru copii, așa cum o aveam noi pe vremuri”, a completat Mihai Stoichiță.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede în direct, de la 10:30, pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

FRF are planuri mari pentru sectorul juvenil

ADVERTISEMENT