Sport

Răzvan Lucescu, record istoric la PAOK: antrenorul cu cele mai multe meciuri. Ce a spus românul

PAOK Salonic joacă joi pe terenul lui Aberdeen, în Conference League, etapa a treia din faza grupelor. Este un moment istoric pentru Răzvan Lucescu.
26.10.2023 | 10:30
Razvan Lucescu record istoric la PAOK antrenorul cu cele mai multe meciuri Ce a spus romanul
Răzvan Lucescu devine antrenorul cu cele mai multe meciuri din istoria lui PAOK Salonic. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În Scoția, Răzvan Lucescu va bifa meciul cu numărul 214 ca antrenor al lui PAOK Salonic. Și astfel va stabili un nou record în istoria clubului. La precedenta partidă, cu Atromitos, victorie cu 2-0, îl egalase pe Angelos Anastasiadis.

Răzvan Lucescu, record istoric la PAOK Salonic. Devine antrenorul cu cele mai multe meciuri din istoria clubului

Răzvan Lucescu este la al doilea mandat ca antrenor al lui PAOK, pe care l-a început pe 1 iunie 2021. Mai antrenase formația din Salonic și în perioada august 2017 – iunie 2019. A câștigat trei trofee în Grecia, campionatul în 2019 și cupa în 2018 și 2019.

ADVERTISEMENT

În cele 213 partide disputate până acum ca antrenor al lui PAOK, Răzvan Lucescu a avut rezultate excelente. Cu o medie de peste două puncte pe meci. A câștigat 131 de jocuri, a remizat în 43 și a pierdut doar 39.

Angelos Anastasiadis, 70 de ani, este antrenorul al cărui record îl depășește Răzvan Lucescu. A antrenat-o pe PAOK Salonic în patru mandate! Primul a fost între februarie 1997 și mai 1998, apoi a revenit la scurt timp între septembrie 1998 și februarie 1999.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu depășește recordul lui Angelos Anastasiadis, cel care a pregătit-o în patru mandate pe PAOK Salonic

Avea apoi să urmeze mandatul august 2002 – septembrie 2004, în care Anastasiadis a câștigat singurul său trofeu ca antrenor, Cupa Greciei în 2003. Și a mai venit la PAOK și între iulie 2014 și martie 2015. Inclusiv recordul deținut de Anastasiadis arată cât de grea e viața de antrenor în Grecia.

“Nu mă gândesc niciodată la recorduri. Ceea ce ne gândim este să intrăm pe teren, să obținem cele trei puncte. De acolo, vrem să mergem mai departe și vom vedea ce va mai veni”, a declarat Răzvan Lucescu la conferința de presă premergătoare partidei cu Aberdeen.

ADVERTISEMENT

“Adevărul este că nu mă uit la cifre, dar știți filozofia noastră. Am făcut câteva meciuri bune pentru a ajunge în faza grupelor și pentru a fi pe primul loc. Vrem să ne concentrăm complet pe meciul de mâine și să nu ne gândim la nimic altceva care să ne facă să ne abatem de la obiectivul nostru”, a mai adăugat Lucescu jr.

PAOK Salonic conduce grupa G din Conference League și este pe locul 2 în campionatul din Grecia

PAOK Salonic a câștigat primele două partide din grupa G de Conference League, cu HJK Helsinki și Eintracht Frankfurt. Este pe primul loc, cu 6 puncte, trei mai multe decât formația germană. HJK și Aberdeen au câte un punct fiecare după două runde.

ADVERTISEMENT

În campionatul Greciei, PAOK Salonic este pe locul 2, cu 17 puncte adunate în primele 8 runde. Liderul Olympiacos a avut un start aproape perfect și are 19 puncte din doar șapte partide disputate.

 

ADVERTISEMENT