Sport

Răzvan Lucescu revine în lupta la titlu după victoria din derby-ul PAOK – AEK. Poliția a intervenit în timpul meciului

Răzvan Lucescu a obținut o victorie fantastică în partida PAOK - AEK 3-2 și a reaprins speranțele la titlu ale formației din Salonic.
28.04.2024 | 23:25
Razvan Lucescu revine in lupta la titlu dupa victoria din derbyul PAOK  AEK Politia a intervenit in timpul meciului
Răzvan Lucescu a obținut o victorie fantastică în partida PAOK - AEK 3-2 și a reaprins speranțele la titlu ale formației din Salonic. Sursă foto: paokfc.gr
ADVERTISEMENT

Trupa tehnicianului român se afla pe o pantă descendentă după pașii greșiți din ultimele trei runde și se părea că șansele pentru câștigarea campionatului s-au risipit iremediabil.

Victoria din PAOK – AEK l-a readus pe Răzvan Lucescu în bătălia pentru titlu

Doar că Răzvan Lucescu a renăscut când aproape nimeni nu mai credea și a adus o victorie fabuloasă în derby-ul PAOK – AEK 3-2, din etapa a 8-a a play-off-ului campionatului Greciei, cu care a reaprins lupta la titlu.

ADVERTISEMENT

Gazdele au început perfect meciul de pe stadionul Toumbas și au deschis scorul prin Giannis Konstantelias (3). Avantajul a durat însă foarte puțin, deoarece mexicanul Orbelin Pineda a restabilit egalitatea în minutul 9.

Jocul a fost unul tensionat, cu multe durități de ambele părți, dar arbitrul german Robert Schroder a ținut totul sub control. Lucescu jr. a primit o lovitură dură în minutul 75, atunci când veteranul croat Domagoj Vida i-a adus în avantaj pe oaspeți.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul român a reacționat imediat cu 2 schimbări care au înclinat practic terenul spre poarta lui AEK. Același Konstantelias (81) și fundașul spaniol Joan Sastre (90) au întors rezultatul și au adus 3 puncte de aur pentru PAOK.

Program infernal în finalul sezonului

Meciul a avut parte și de un moment extrem de tensionat. În minutul 72, partida a fost întreruptă din cauza unui conflict între staff-urile celor două formații și a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine. Răzvan Lucescu nu s-a implicat în acest scandal, urmărind totul de la distanță.

ADVERTISEMENT

În urma acestei victorii, PAOK a urcat pe locul 2 în clasament, cu 71 de puncte, la 4 puncte în spatele liderului AEK Atena. Trebuie remarcat faptul că echipa lui Răzvan Lucescu are un joc mai puțin disputat. Pe locul 3 e Panathinaikos, tot cu 71 de puncte, în timp ce Olympiakos e pe 4, cu 70 de puncte.

Pentru formația antrenorului român urmează restanța cu Olympiakos de pe teren propriu (12 mai), iar apoi, în ultimele 2 etape, va întâlni Panathinaikos acasă (15 mai) și Aris în deplasare (19 mai). Rivala AEK mai are de jucat cu Olympiakos în deplasare și cu Lamia acasă.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Lucescu jr. după victoria din derby

La finalul meciului care a adus-o din nou pe PAOK în lupta la titlu, Răzvan Lucescu, care a fost de curând lăudat de Mihai Stoica, s-a arătat încântat de victoria obținută în fața unei formații care este mereu ajutată.

”Am învins o echipă bună ajutată de mulți. A fost un spectacol de fotbal pe teren. A fost unul dintre cele mai bune jocuri din acest sezon, cu multe bătălii, tensiune, momente frumoase, ocazii, răsturnări de scor. Nu renunțăm și am dovedit-o astăzi.

Sunt fericit astăzi și în general de sezonul prin care trecem, care este fantastic, dar și complicat pentru noi. Este un rezultat important pentru noi, ne vom trezi mâine înviorați pentru a continua munca. Un rezultat împotriva unei echipe bune, dar ajutată de mulți.

Când joci meciuri din 3 în 3 zile nu este întotdeauna posibil să te prezinți cu maximă energie. Între meciurile din play-off am avut Europa, împotriva echipelor cu experiență, călătorii, fără ca fotbaliștii să doarmă în paturile lor. Nu avem aceeași experiență ca alte echipe care au jucat continuu în Europa, cum ar fi Club Brugge.

Am subliniat de multe ori, dacă cineva vrea să nu audă, să nu asculte. Am strâns mâna cu Almeida după meci și m-am dus la birou să mă relaxez. Nu am văzut nimic. Poate că au existat tensiuni, dar se întâmplă de obicei”, a declarat Lucescu.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza...
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza pe regiuni în perioada 13 - 26 mai
Imagini rare cu fiica cea mare a lui Ilie Năstase. Nathalie are 48...
Imagini rare cu fiica cea mare a lui Ilie Năstase. Nathalie are 48 de ani şi este o persoană extrem de discretă
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
GRU recrutează extremiști pentru atacuri teroriste în Europa. Vizată ar fi și România
GRU recrutează extremiști pentru atacuri teroriste în Europa. Vizată ar fi și România
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată