Sport

Răzvan Lucescu, ofertat de Burleanu. Update: Grecii susțin că antrenorul a declinat propunerea FRF

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță s-au deplasat în Grecia pentru o rundă de discuții cu Răzvan Lucescu. Îl conving să renunțe la PAOK Salonic în detrimentul naționalei?
24.11.2021 | 11:23
Razvan Lucescu ofertat de Burleanu Update Grecii sustin ca antrenorul a declinat propunerea FRF
Răzvan Lucescu ar putea prelua naționala României. Răzvan Burleanu a mers personal în Grecia pentru a discuta cu tehnicianul. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
24-11-2021
10:22

Răzvan Lucescu a refuzat oferta FRF

Potrivit jurnaliștilor de la SporTime, Răzvan Lucescu a refuzat propunerea celor de la FRF de a reveni pe banca echipei naționale a României.

„Antrenorul lui PAOK nu a acceptat nicio propunere și nu a lăsat loc de interpretări, clarificând că nu îi va părăsi pe alb-negri”, notează sursa citată.

Jurnaliștii greci mai scriu faptul că Răzvan Lucescu va vorbi, în cadrul unei conferințe de presă, care va avea loc astăzi, la ora 13:30, despre întâlnirea pe care a avut-o cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță.

După ce Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea, iar Gică Hagi a refuzat oferta, pe motiv că statutul de acționar majoritar al echipei Farul Constanța ar provoca un conflict de interese, Federația Română de Fotbal vine cu o variantă surpriză pentru postul de selecționer.

Concret, potrivit playsport.ro, președintele Răzvan Burleanu și directorul tehnic Mihai Stoichiță s-au deplasat în Grecia pentru a-l convinge pe Răzvan Lucescu să revină pe banca naționalei. Chiar dacă misiunea nu este deloc ușoară, în condițiile în care contractul cu PAOK expiră abia în vara lui 2024 și are o clauză de reziliere de 7 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cei doi mizează, însă, pe faptul că antrenorul de care se leagă cel mai bun parcurs european din istoria Rapidului – sferturile de finală ale Cupei UEFA 2006 – nu traversează cea mai fericită perioadă la Salonic. Echipa ocupă poziția a treia, la 7 puncte în spatele liderului Olimpiakos.

Răzvan Lucescu, dorit de FRF la cârma echipei naționale? Burleanu și Stoichiță au mers în Grecia să discute cu el

O eventuală decizie a sa de a părăsi Grecia după doar câteva luni ar putea fi influențată și de criticile apărute în presă după înfrângerea suferită chiar în acest weekend, scor 0-2 cu „lanterna roșie” Atromitos.

ADVERTISEMENT

„Când o echipă revine ca și cum s-ar fi întors din vacanța de vară, după a treia pauză consecutivă din cauza echipelor naționale, atunci responsabilitatea revine exclusiv antrenorului. 

Exemplele sunt meciurile cu Giannina, Volos și, acum Atromitos. PAOK a plecat având rezultate grozave și s-a întors adormită. Când unu sau mai mulți jucători nu se regăsesc în spațiu și timp e vina lor.

ADVERTISEMENT

Dar când este vorba de jumătate de echipă, titulari sau rezerve, El Kaddouri, Schwab, Biseswar, Akpom, Swiderski și Murg, este din nou culpa lui Lucescu, care a efectuat o pregătire mentală proastă a duelului.

Totuși, luând în calcul statistica, bazată pe ocaziile de gol, imagini și momente de joc, PAOK nu merita să piardă, dar a plătit scump pentru ratări și neatenții.

ADVERTISEMENT

Degeaba a avut posesia și a jucat practic singură dacă a făcut cadouri, vezi penalty-ul obținut de gazde pe contraatac, la 2-0”, au scris cei de la gazzetta.gr.

Răzvan Lucescu a mai fost selecționer în perioada 2009-2011

De asemenea, trebuie spus că Răzvan Lucescu nu este deloc străin de echipa națională a României. Acesta a ocupat postul de selecționer între 2009 și 2011 – perioadă în care la conducerea Federației se afla Mircea Sandu – și a înregistrat opt victorii, cinci remize, respectiv opt înfrângeri în cele 21 de meciuri.

De-a lungul mandatului, tehnicianul i-a condus pe „tricolori” în preliminariile Campionatului Mondial din 2010 și în cele ale Europeanului din 2012. Ambele campanii au fost, însă, ratate.

ADVERTISEMENT