Fotbal international

Răzvan Marin descrie situația din Olanda în criza coronavirus: ”Se va închide totul. E foarte greu” + ce spune de o plecare de la Ajax

15.03.2020 | 19:36
Razvan Marin descrie situatia din Olanda in criza coronavirus Se va inchide totul E foarte greu  ce spune de o plecare de la Ajax
ADVERTISEMENT

Eredivisie, prima ligă din Olanda, a fost afectată grav de pandemia de coronavirus. La fel ca majoritatea campionatelor din Europa, și cel batav este suspendat. Cel mai important jucător român din această întrecere, Răzvan Marin, a vorbit, duminică, despre situația din aceste zile din Olanda.

Răzvan Marin vorbește despre situația din Olanda pe timp de coronavirus: ”Se va închide totul. E foarte greu”

Pe 10 martie, din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus, oficialii din Eredivisie au decis să pună lacăt pe termen nelimitat pe prima ligă pentru a nu pune în pericol viața sportivilor, a fanilor și a tuturor celor implicați în fenomen.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin, component al campioanei en-titre Ajax, a povestit experiența de viață pe care o trăiește în această perioadă la Amsterdam. Internaționalul român spune că Olanda se apropie de o închidere totală, la fel ca și celelalte țări europene.

Situația mea e una bună, sunt sănătos, iar vizavi de club și de fotbal, am avut o ședință la club. Mi s-a spus să evităm să călătorim, să stăm cât mai mult pe acasă, să ne spălăm des pe mâini, ceea ce se spune peste tot.

ADVERTISEMENT

În Olanda s-a ajuns la 1200 de cazuri, au murit și 8 persoane. Se vor închide toate restaurantele, școlile, grădinițele. Programul este să ne antrenăm, luni, marți, miercuri, dar se pot schimba lucrurile de pe o zi pe alta.

Cred că au vrut să lase mai liber, dar s-a tot agravat și cred că se va ajunge și la noi să se închidă tot. Un fel de auto izolare, ca lumea să stea mai mult pe acasă. E o situație grea pentru toată lumea. Sper ca toți să asculte de autorități. Doar așa putem trece cât mai repede peste această perioadă dificilă”, a spus Marin la TV Digisport.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin: ”Nu am timp să mă gândesc la un transfer”

Venit cu speranțe mari la Amsterdam de la Standard, Răzvan Marin nu a avut parte de un sezon bun la Ajax, fiind folosit extrem de puțin de antrenorul Erik Ten Hag.

În ciuda faptului că nu mai intră în vederile ”lăncierilor”, Răzvan Marin nu duce lipsă de oferte, ultima venind de la Club Brugge, formație care l-a dorit și în iarnă sub formă de împrumut.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Marin spune că nu are timp să se gândească la un transfer și recunoaște că Ajax nu l-a lăsat să plece în iarnă.

”Nu știu nimic despre vreo ofertă de la Brugge acum. Totul este blocat și nici nu am timp să mă gândesc la așa ceva. Impresarul meu e italian și e blocat la el în țară. Este bine, dar situația în Italia e foarte grea.

A fost ceva în iarnă, dar nu am fost lăsat să plec. Mi s-a transmis că este nevoie de mine. Pur și simplu mi-au spus ”nu” din prima. Eu sunt cu Ajax sub contract și nu am ce să fac.”, a mai spus jucătorul de 23 de ani pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT