Sport

Războiul din Ucraina i-a provocat daună totală lui Răzvan Raț. Câte milioane a pierdut fostul fotbalist. ”Te epuizezi psihic”

Fostul internațional Răzvan Raț este grav afectat de conflictul dintre Rusia și Ucraina. Românul a investit milioane de euro în regiunea Donețk, încă din vremea în care evolua pentru Șahtior.
23.02.2022 | 16:19
Razboiul din Ucraina ia provocat dauna totala lui Razvan Rat Cate milioane a pierdut fostul fotbalist Te epuizezi psihic
Răzvan Raț a pierdut milioane de euro din cauza războiului din Ucraina. Avea mai multe proprietăți în zona Donețk
ADVERTISEMENT

Răzvan Raț a evoluat vreme de zece sezoane în Ucraina la Șahtior Donețk. A câștigat 16 trofee și multe milioane de euro. A profitat de notorietatea de care se bucura și a investit parte din banii câștigați în regiunea Donețk.

Conflictele politice și militare dintre Ucraina șu Rusia i-au provocat o pagubă însemnată fostului căpitan al echipei naționale. Raț și-a luat gândul că ar putea recuperă măcar o parte din banii investiți.

ADVERTISEMENT

Răzvan Raț: ”Am făcut investiții de milioane, dar m-am împăcat cu gândul”

Fostul apărător lateral a fost unul dintre cei mai longevivi și cei mai iubiți jucători străini care au evoluat de-a lungul timpului în campionatul din Ucraina.

300 de meciuri a contabilizat Raț în tricoul lui Șahtior Donețk, în toate competițiile, câștigând nu mai puțin de 16 trofee între care 7 titluri de campion, dar și Cupa UEFA.

ADVERTISEMENT

Plătit regește de proprietarul miliardar al ”minerilor” din Donețk, Rinat Ahmetov, fostul fotbalist a investit masiv în proprietăți imobiliare, care la rândul lor erau generatoare de venituri financiare.

Însă, eternele dispute dintre Rusia și Ucraina l-au determinat să părăsească țara în care a cunoscut gloria sportivă cu doar un an înainte ca Moscova să anexeze Crimeea și cu doi înaintea războiului din Donbas. A lăsat în urmă tot și a plecat în Anglia, la West Ham. S-a retras din fotbal cinci ani mai târziu.

ADVERTISEMENT

”Poate nu știți, dar lupte sunt de atunci(din perioada în care Raț evolua în Ucraina – n.r.), mai explodează câte o bombă. Nu e liniște, de aceea nu am mai călătorit pentru că altfel am mulți prieteni în acea zonă. Sunt mai bine de 8 ani de când n-am mai fost acolo.

Am făcut investiții de mai multe milioane de euro, dar m-am împăcat cu gândul. Dacă te gândești zi de zi, te epuizezi psihic… Așă că mă gândesc la viitor, poate or fi ceva speranțe să înceteze războiul. Deocamdată sunt premise de război, mai puțin de pace”, a povestit Răzvan Raț, la Radio Sport Total FM.

ADVERTISEMENT

Numai casa în care a locuit valorează 2 milioane de euro

Răzvan Raț a dus o viață de super star în Ucraina. Numai casa în care a locuit în ultima perioadă în care a jucat pentru Șahtior Donețk valora la vremea respectivă două milioane de euro.

Fostul fotbalist mai deține câteva proprietăți, între care mai multe apartamente și intenționa să-și deschidă un local cu specific sportiv în vecinătatea stadionului lui Șahtior. A ridicat construcția, dar nu a mai finalizat-o.

La Donețk nu mai are nici un motiv să se întoarcă vreodată, deși soția lui este ucraineancă. Părinți acesteia s-au stins din viață, iar singura rudă, o sără, este stabilită de 15 ani în Japonia.

ADVERTISEMENT