Fotbal international

RB Leipzig își reia antrenamentele în plină pandemie! Nemții respectă indicațiile, iar jucătorii stau la depărtare

22.03.2020 | 14:05
RB Leipzig isi reia antrenamentele in plina pandemie Nemtii respecta indicatiile iar jucatorii stau la departare
Jucătorii lui RB Leipzig. Sursă foto: dw.com
ADVERTISEMENT

RB Leipzig își reia antrenamentele în plină pandemie și în ciuda avertizării autorităților. Julian Nagelsmann vrea să își pregătească jucătorii pentru finalul sezonului, dar și pentru sferturile de finală Champions League, unde Leipzig s-a calificat după victoriile cu Tottenham.

RB Leipzig își reia antrenamentele în plină pandemie

RB Leipzig și-a reluat antrenamentele în plină pandemie, dar trupa lui Julian Nagelsmann respectă toate regulile de igienă și s-au conformat privind distanța pe care jucătorii trebuie să o aibă unii față de ceilalți.

ADVERTISEMENT

Saluturile se fac de la o distanță de 2-3 metri, jucătorii se schimbă în camerele lor de relaxare de la primul etaj al centrului de antrenament, iar prânzul le este adus în fața ușii, cantina fiind de asemenea închisă.

De asemenea clubul a mai realizat și materiale video pentru fani, în care li se arată cum să se pregătească fizic pe toată durata pandemiei.

ADVERTISEMENT

Napoli vrea să-și reia antrenamentele

Napoli a anunțat pe site-ul oficial că echipa își va relua antrenamente, deși Italia este cea mai afectată țară europeană: „SSC Napoli anunță că echipa va relua antrenamentele la Centrul Tehnic miercuri, 25 martie, cu o sesiune de dimineață!”.

Vincenzo de Luca a continuat pe același ton dur să repete măsurile de protecție împotriva coronavirusului: „Dacă lucrurile vor continua așa, vom număra morții pe stradă. Trebuie să rămâneți în casă.

ADVERTISEMENT

Dacă vor mai fi mulți imbecili, această nenorocire va dura și mai multe luni. Am auzit că unii vor să organizeze banchete de absolvire! Dacă văd așa ceva trimit carabinierii cu aruncătoare de flăcări!”.

Vincenzo Spadafora,  ministrul italian al Sportului, crede că Serie A va putea fi reluată pe 3 mai, dar nu știe încă în ce mod, dacă meciurile vor continua să se desfășoare cu suporteri în tribune sau fără ei.

ADVERTISEMENT

„Cred că Serie A poate fi reluată pe 3 mai, apoi vom evalua dacă se va disputa cu porţile închise sau accesul publicului va fi permis.

Se vor adăuga atunci competiţiile internaţionale, ca Europa League şi Champions League”.

  • 6 este locul pe care Napoli îl ocupă în Serie A, cu 39 de puncte
ADVERTISEMENT