News

Reacţia BOR în scandalul azilelor de bătrâni: “E proba supremă de abjecție și cinism”

Vasile Bănescu condamnă maltratarea vârstnicilor din centrele aflate în ancheta DIICOT, numind aceste acțiuni "manifestarea Răului absolut".
06.07.2023 | 19:13
Reactia BOR in scandalul azilelor de batrani E proba suprema de abjectie si cinism
Vasile Bănescu comentează scandalul momentului. Foto: Colaj Fanatik/ Hepta, Facebook.
ADVERTISEMENT

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a reacționat, joi, la scandalul momentului și a vorbit despre maltratarea vârstnicilor din centrele aflate în ancheta DIICOT, numind aceste acțiuni “manifestarea Răului absolut”. Reprezentantul BOR a remarcat că cruzimea față de bătrâni și copii este cea mai hidoasă față a omului pervertit și a subliniat că aceasta reprezintă manifestarea insuportabilă a Răului absolut.

BOR a reacționat la scandalul momentului

Bănescu a condamnat în special lipsa de responsabilitate și de acțiune a celor implicați în administrarea centrelor de îngrijire pentru vârstnici și persoane cu handicap mintal. El a subliniat că ignorarea suferinței acestor persoane vulnerabile și trecerea lor într-un plan secundar este o dovadă supremă de “abjecție și cinism”.

ADVERTISEMENT

”Cruzimea este probabil faţa cea mai hidoasă a omului pervertit, purtător de măşti. Când toate cad, rămâne chipul dezgolit şi hâd al cruzimii.

Când ea se manifestă în mod obscen faţă de bătrâni sau copii, maltrataţi ca şi cum ar face parte din altă specie decât cea umană, avem de-a face în mod evident cu manifestarea insuportabilă a Răului absolut, lipsit de sens, deci absurd. Surd la strigătele care imploră milă, hrană, apă. (…)

ADVERTISEMENT

Să spui că nu ştii ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferinţe inimaginabile, deşi eşti căţărat suficient de sus încât să poţi vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit ‘Doamne ajută’ e proba supremă de abjecţie şi cinism.

Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii şi confiscată antihristic de persoane adânc dedublate”, a remarcat, joi, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Vasile Bănescu, despre răul, banalizarea și denunțarea cruzimii

Ulterior, Vasile Bănescu a mai oferit câteva detalii și a adăugat că postarea publicată pe Facebook nu vizează ”anumite persoane concrete”, ci ”vizează coabitarea cu atrocități care ne-au îngrozit pe toți doar a acelor persoane care vor fi identificate ca vinovate de către autoritățile abilitate”.

”În urma apariției în presă a unei informații care asociază o postare personală a mea pe Facebook cu anumite persoane concrete, care ar fi vizate critic de mesajul meu, fac precizarea oficială că acesta vizează coabitarea cu atrocități care ne-au îngrozit pe toți doar a acelor persoane care vor fi identificate ca vinovate de către autoritățile abilitate.

ADVERTISEMENT

Nu persoane care nu au legătură cu acest caz si care se pot simți lezate acum de un abuz de nedreaptă asociere. Mesajul vizează din perspectivă creștină răul, banalizarea lui și denunțarea cruzimii”, a mai adăugat Vasile Bănescu, despre scandalul momentului.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze