News

Reacția consilierilor PNL la plângerea penală depusă de Clotilde Armand. ”Codul Penal prevede închisoare pentru învinuirea mincinoasă”

Grupul consilierilor locali PNL Sector 1 a reacționat după plângerea penală depusă de Clotilde Armand. Susțin că edilul face acuzații mincinoase
04.03.2024 | 18:31
Reactia consilierilor PNL la plangerea penala depusa de Clotilde Armand Codul Penal prevede inchisoare pentru invinuirea mincinoasa
Consilierii PNL reacționează la plângerea penală depusă de Clotilde Armand Sursa foto: primariasector1.ro
ADVERTISEMENT

Grupul consilierilor locali PNL Sector 1 a transmis un drept la replică după ce primarul Sectorului 1 a anunțat că a depus plângere penală contra consilierilor locali PSD-PNL pentru abuz în serviciu.

Reacția consilierilor PNL la plângerea penală depusă de Clotilde Armand

În replică, aleșii liberali o învinuiesc pe Clotilde Armand de acuzații mincinoase și explică motivele pentru au susținut mutarea cheltuielilor din capitolul funcționare în capitolele care vizează investiții.

ADVERTISEMENT

Aceștia susțin că Sectorul 1 cheltuiește “sume enorme în mod netransparent pe capitolul funcţionare, iar acest lucru a blocat deja ani de zile dezvoltarea coerentă” a sectorului.

“În timpul şedinţei de Consiliu Local de astăzi, reprezentanții PNL au solicitat primarului să comunice transparent cum a folosit în două luni de zile cele patru milioane de lei alocate prin buget pentru funcționarea instituției astfel încât să aibă nevoie să sisteze (…) ‘o serie de servicii esențiale pentru derularea activității funcționarilor cum ar fi: serviciile de pază, serviciile de mentenanță a celor două clădiri, serviciile de mentenanță la stațiile de încărcare a mașinilor electrice din parcarea primăriei, serviciile de telefonie etc’.

ADVERTISEMENT

Aceștia nu au primit niciun răspuns concret, iar doamna primar nu a participat la ședință”, se arată în dreptul la replică semnat de consilierul PNL Ramona Porumb.

”Codul Penal prevede închisoare pentru învinuirea mincinoasă”

Sursa citată mai precizează că rezervarea unui buget de 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului nu înseamnă o intervenție a Consiliului Local asupra sumelor alocate deja pentru culte, ci decizia asupra obiectivelor de investiții către care se vor direcționa banii

ADVERTISEMENT

“În acest moment, Codul Penal prevede la art. 334, alin. (1) o pedeapsă de unul până la trei ani de închisoare pentru învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană.

Ceea ce a făcut doamna primar prin această plângere penală intră, din punctul nostru de vedere, sub incidenţa acestui articol, pentru că anunţă că transmite instituţiilor publice acuzaţii mincinoase”, mai transmite sursa citată.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand a anunţat, luni, că a depus plângere penală pe numele consilierilor locali PSD-PNL. ”Astăzi la ora 10.00 avem ședință de Consiliul Local și vă anunț că deja am depus plângere penală pe numele consilierilor locali PSD PNL pentru că au sistat intenționat continuitatea serviciilor publice – lucru interzis prin lege.

Ceea ce fac acești inconștienți se numește abuz în serviciu”, a scris edilul de la Sectorul 1 pe Facebook.

ADVERTISEMENT