Sport

Reacţia lui Carlos Alcaraz, după triumful la Wimbledon 2023! Nole, în lacrimi

Carlos Alcaraz a oferit o primă reacţie după ce a câştigat trofeul la Wimbledon 2023. Novak Djokovic a izbucnit în lacrimi la final.
16.07.2023 | 22:47
Reactia lui Carlos Alcaraz dupa triumful la Wimbledon 2023 Nole in lacrimi
Ce au spus Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic, după finala Wimbledon 2023
ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz este noul campion de la Wimbledon, după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finală, scor 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4. La finalul meciului, după ce a primit trofeul, ibericul a oferit o primă reacţie.

Prima reacţie a lui Carlos Alcaraz, campionul de la Wimbledon 2023

Succesul obţinut la Wimbledon 2023 l-a emoţionat vizibil pe Carlos Alcaraz, care mai avea în palmares un titlu de Mare Şlem, la US Open 2022. Sportivul de 20 de ani a explicat, cu această ocazie, cum s-a motivat după primul set al finalei, pierdut cu 1-6.

ADVERTISEMENT

“După primul set, mi-am spus: ‘Carlos, trebuie să mărești nivelul tenisului, altfel îi vei dezamăgi pe cei care au venit să te vadă’. E un vis devenit realitate. Dar și dacă pierdeam, aș fi fost foarte mândru de mine și de ce am făcut.

Fac parte din istorie în acest turneu și e incredibil. Sunt mândru de ce am realizat, sunt mândru de echipa mea și de munca pe care o depunem în fiecare zi”, a spus Carlos Alcaraz.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz, mesaj impresionat pentru Novak Djokovic

Finala Wimbledon 2023 a avut o durată de 4 ore şi 43 de minute, iar Carlos Alcaraz l-a testat din plin pe Novak Djokovic, care a ratat o minge de set în tie-break-ul setului secund, când se putea distanţa pe tabelă. La finalul meciului, ibericul a avut cuvinte de laudă la adresa învinsului său.

“Novak, am crescut văzându-te cum joci. M-ai inspirat când eram mic. De când m-am născut te-am văzut câștigând turnee. Cred că ești într-o formă fizică mai bună decât mine. Ești nemaipomenit, Novak!”, a mai declarat Carlos Alcaraz.

ADVERTISEMENT

De ce a izbucnit Novak Djokovic în lacrimi după finala de la Wimbledon 2023

La festivitatea de premiere de la Wimbledon 2023, Novak Djokovic a izbucnit în lacrimi, pe finalul discursului, după ce l-a văzut pe fiul său în tribunele arenei. Sârbul l-a felicitat pe adversarul său, care a reuşit să se adapteze foarte bine suprafeţei de joc a turneului de la Londra.

“Nu e un moment plăcut pentru mine, dar pentru Carlos este cu siguranță. Trebuie să încep cu laudele pentru el. Ai jucat foarte bine, ai fost inspirat la serviciu. Felicitări. Credeam că voi avea probleme cu tine doar pe zgură, dar se pare că am și pe iarbă. Felicitări pentru modul în care te-ai adaptat la suprafață. E extraordinar ce ai reușit. Felicitări ție și echipei tale.

ADVERTISEMENT

Nu îmi place să pierd un asemenea meci, dar trebuie să fiu recunoscător că am câștigat multe meciuri mari, meciuri echilibrate și importante. Poate că trebuia să pierd și eu câteva finale strânse, acum s-au echilibrat lucrurile. Mă bucur să-l văd pe fiul meu acolo că zâmbește (n.r. izbucnește în plâns). Te iubesc și îți mulțumesc că mă susții”, a fost reacţia lui Novak Djokovic.

Pentru succesul de la Wimbledon 2023, Carlos Alcaraz a câştigat un cec în valoare de 2.350.000 de lire sterline şi 2.000 de puncte ATP, în timp ce Novak Djokovic a primit 1.175.000 de lire sterline şi 1.200 de puncte. Sportivul de 20 de ani continuă să fie numărul 1 ATP şi are un avans de 880 de puncte în faţa lui Novak Djokovic, ocupantul locului 2.

ADVERTISEMENT