News

Reacţia lui Karl Nehammer, după rezultatul foarte slab de la alegerile din Austria Inferioară. Pe cine dă vina cancelarul

Partidul lui Karl Klaushammer a obţinut cel mai slab scor de după 1945. A pierdut aproape 10% din voturi faţă de alegerile anterioare
30.01.2023 | 11:20
Reactia lui Karl Nehammer dupa rezultatul foarte slab de la alegerile din Austria Inferioara Pe cine da vina cancelarul
Karl Nehammer a suferit pierderi grele în Austria Inferioară Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alegerile din Austria Inferioară au adus pierderi grele pentru Partidul Popular (ÖVP) al Karl Nehammer. Formaţiunea politică a cancelarului a pierdut 10 procente în patru ani, în condiţiile în care extrema dreaptă, FPO, Partidul Libertății, a ajuns la 25%, un plus de 10 procente față de precedentele alegeri.

Extrema dreaptă a câştigat aproape 10% faţă de ultimele alegeri

Pentru Partidului Popular este cel mai slab scor întregistrat după 1945, cu această ocazie pierzând şi majoritatea în parlament. Cancelarul Karl Nehammer a atribuit rezultatul slab “situației mixte” a diferitelor crize, cum ar fi azilul, pandemia și inflația.

ADVERTISEMENT

Sunt “vremuri proaste pentru cei din guvern” și oamenii sunt nemulțumiți de situație, potrivit lui Nehammer.

Acum este important “să luăm votul în serios” și să lucrăm în continuare “cinstit”.

“Ce este important, la nivel politic federal, dar și la nivel politic regional, este să facem ceva să ajutăm oamenii. Să dăm semnalul că suntem alături de ei în aceste crize”, a spus Nehammer.

ADVERTISEMENT

Ceea ce s-a realizat până acum trebuie să fie prezentat mai bine de către politicieni, a subliniat Nehammer. “Cu toate acestea, trebuie spus că Partidul Popular din Austria Inferioară – în ciuda pierderii de aproape zece puncte procentuale – a rămas clar primul în opţiunile electoratului”, a mai spus cancelarul.

Secretarul general al ÖVP, Christian Stocker, a atribuit rezultatul “nemulțumirii din rândul populației”. Electoratul şi-a exprimat “nemulțumirea vizavi de situația politică, dar și de ÖVP și de celelalte partide. Rezultatul este neplăcut pentru ÖVP”, a mai spus Stocker.

ADVERTISEMENT

“În ciuda muncii politice bune și a unei campanii electorale angajate, o pierdere nu a putut fi prevenită. Acum este vorba despre recâștigarea încrederii”, a adăugat acesta.

În schimb, FPO a obţinut 24,5%, cel mai bun rezultat al său de până acum în Austria Inferioară. Liderul regional Udo Landbauer a subliniat în mod repetat că formaţiunea sa vrea să pună capăt “sistemului OVP” din Austria Inferioară, învinuind totodată OVP, condus de cancelarul Kael Nehammer, pentru creşterea semnificativă a numărului de solicitanţi de azil pe parcursul anului trecut.

ADVERTISEMENT
Tags: