News

Reacția Organizației Mondiale a Sănătății privind răspândirea ciumei bubonice. Mai multe țări au luat măsuri

07.07.2020 | 16:21
ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății a dat garanții cu privire la răspândirea ciumei bubonice. Focarul este ”bine gestionat” și nu prezintă riscuri majore.

Asta se întâmplă în timp ce autoritățile chineze au emis o alertă sanitară de nivel 3 și au interzis consumul animalelor care ar putea transmite ciuma bubonică. Avertizarea vine după apariția unui caz în Mongolia Interioară.

ADVERTISEMENT

Autorităţile locale au emis o alertă la o zi după ce s-a identificat prima persoană suspectă de această boală.  Dacă se confirmă, acest caz ar fi al cincelea din Mongolia Interioară, după ce, în noiembrie anul trecut, au fost raportarea alte patru cazuri de ciumă.

Ce spune Organizația Mondială a Sănătății despre răzpândirea ciumei bubonice

Cazul, semnalat în orașul Bayannur, este al unui cioban care, în prezent, este plasat în carantină, iar starea lui de sănătate este stabilă. Momentan, nu se știe cum și de unde a contactat boala.

ADVERTISEMENT

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, nu ar trebui să ne facem griji în ceea ce privește ciuma bubonică, această nouă boală ce sperie populația, dar țări, precum Rusia, iau deja măsuri de prevenire a răspândirii.

Potrivit Reuters, încă de la începutul săptămânii, rușii au creat patrule pentru a opri oamenii să vâneze marmote în apropiere de graniţa cu China şi Mongolia.

ADVERTISEMENT

În Evul Mediu, ciuma bubonică mai era numită şi ”Moartea Neagră”, fiind o boală extrem de infecţioasă, deseori fatală, răspândită, îndeosebi, de rozătoare. Totuși, epidemiile de ciumă bubonică au devenit tot mai rare, în ultimii ani.

Cazurile de ciumă sunt des întâlnite în China, însă focarele au devenit din ce în ce mai rare. Potrivit Reuters, în perioada 2009-2018, China a raportat 26 cazuri şi 11 decese care au avut aceeași cauză.

ADVERTISEMENT