News

Reacția PSD, după ce Clotilde Armand a fost audiată de procurori: „A devenit oficial un penal într-o funcţie publică”

Social-democrații îi solicită demisia din funcția de primar, iar USR să o excludă din partid. „Nu mai are, de astăzi, nici un fel de scuză!”
29.08.2023 | 14:48
Reactia PSD dupa ce Clotilde Armand a fost audiata de procurori A devenit oficial un penal intro functie publica
Reacția PSD, după ce Clotilde Armand a fost audiată de procurori. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

După ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost audiată de procurori, fiind urmărită într-un dosar în care este acuzată de conflict de interese şi însuşirea ilegală de bani din bugetul Primăriei, reacția PSD nu a întârziat să apară.

Clotilde Armand a fost audiată de procurori. Reacția PSD

Social-democrații cer USR-ului să țină cont de propriul lor principiu “Fără penali în funcţii publice”, susținut de-a lungul timpului. Astfel, PSD susține că primarul Sectorului 1 a devenit „oficial un penal într-o funcție publică”.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, aceștia solicită demisia lui Clotilde Armand și sunt de părere că ar fi trebuit să fie exclusă din formațiunea politică. PSD denunță o „atitudine duplicitară” a reprezentanților USR.

„De astăzi, Clotilde Armand a devenit oficial «un penal într-o funcţie publică», care, conform principiilor invocate până acum cu vehemenţă de USR, ar fi trebui să fie deja exclusă din partid şi cu demisia scrisă din poziţia de primar!

ADVERTISEMENT

Atitudinea duplicitară de până acum a conducerii USR, prin care face scut în jurul penalilor din partid, a fost justificată în mod jenant prin faptul nu s-a început oficial urmărirea penală împotriva lor. Totul deşi sesizările depuse la Parchet de instituţiile statului conţineau indicii temeinice privind săvârşirea unor fapte penale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD.

„O sfidare și trădare a cetățenilor”

Atacul dur lansat de social-democrați a continuat, susținând că USR nu respectă principiile de integritate invocate. Totodată, PSD mai spune că dacă primarul Sectorului 1 va rămâne în funcție, acest lucru denotă o „sfidare și trădare a cetățenilor”.

ADVERTISEMENT

„USR nu mai are, de astăzi, nici un fel de scuză! Menţinerea în partid a penalei Clotilde Armand înseamnă sfidarea şi trădarea fără jenă a cetăţenilor care au cerut respectarea criteriilor de integritate în clasa politică românească”, adaugă PSD.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, a fost dispusă urmărirea penală față de Clotilde Armand pentru cinci fapte de „folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.”

ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 1 ar fi semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului “Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”. Cu acest prilej, Armand ar fi obținut bani în urma activității de manager de proiect.

 

 

ADVERTISEMENT