News

Plângere penală împotriva lui Clotilde Armand, depusă de PNL şi PSD. E acuzată că a falsificat bugetul votat de consilierii locali

Liberalii o consideră pe Clotilde Armand cea mai mare dezamăgire din politica românească şi alături de PSD i-au depus plângere pentru fals.
27.04.2023 | 12:56
Plangere penala impotriva lui Clotilde Armand depusa de PNL si PSD E acuzata ca a falsificat bugetul votat de consilierii locali
Clotilde Armand e acuzată că a falsificat gugetul adoptat de Consiliul Local Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este vizată de o plângere comună depusă împreună de PNL şi PSD. Liderul liberalilor din acest sector, Sebastian Burduja, a declarat că este fără precedent ca un primar să falsifice bugetul pe care îl adoptă Consiliul Local, numind-o pe Clotilde cea mai mare dezamăgire din politica românească.

Clotilde Armand spune că bugetul trebuie revotat

Un nou scandal la Sectorul 1, de această dată din cauza bugetului local. În timp ce PNL şi PSD o acuză pe Clotilde Armand de fals, aceasta spune că bugetul trebuie revotat. Sebastian Burduja spune că că primarul Sectorului 1 a luat decizia Consiliului Local cu privire la bugetul Sectorului 1, a modificat-o, dar pe semnătura ei şi a trimis-o la Prefectură.

ADVERTISEMENT

”Deci, a comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali, iar când secretarul general al Primăriei, care trebuie să asigure legalitatea actelor, a refuzat să semneze acest fals, a dat-o afară şi a trimis pe proprie semnătură la Prefect un buget falsificat de domnia sa”, a declarat  Sebastian Burduja, adăugând că este fără precedent în ultimii 33 de ani de administraţie publică locală din România ca un primar să falsifice bugetul pe care îl adoptă Consiliul local.

Liderul liberal a mai spus că au fost sesizate organele competente şi se aşteaptă ca lucrurile să fie clarificate. ”Este cea mai mare dezamăgire din politica românească un om care s-a prezentat a fi un om nou, un om care s-a prezentat a fi un un om cu competenţă în multinaţionale, drept un om cu bune intenţii, care se dovedeşte a fi pur şi simplu un politruc impostor care comite fapte penale, care falsifică bugete şi care pur şi simplu calcă în picioare Consiliul Local”, a mai spus Burduja.

ADVERTISEMENT

În ceea ce o priveşte pe Clotilde Armand, aceasta consideră că bugetul Sectorului 1 pe 2023 trebuie revotat, după ce Prefectura Capitalei a constatat că amendamentele depuse de consilierii locali ai PNL şi PSD au fost declarate nelegale.

“Consilierii PNL şi PSD au adoptat un buget nelegal, deoarece amendamentele pe care le-au depus şi votat au modificat radical structura bugetului pe care l-am propus şi bugetul trebuie revotat. (…) Solicit consilierilor PNL şi PSD să intre în legalitate, să respecte punctul de vedere al Prefecturii şi să aprobe proiectul de buget aşa cum l-am propus. Un proiect bun, axat pe investiţii şi pe interesele comunităţii locale. În caz contrar, îi voi acţiona în judecată”, a transmis Clotilde Armand, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Prefectul Municipiului Bucureşti a constatat existenţa unor aspecte de nelegalitate ale bugetului, care impun reanalizarea actului administrativ în vederea respectării întocmai a prevederilor legale, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Conform surselor citate, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a precizat faptul că “în întreg conţinutul legii speciale nu se regăsesc dispoziţii care să confirme ipoteza că autoritatea deliberativă, analizând proiectul de buget local elaborat şi prezentat de către ordonatorul de credite, cu sprijinul de specialitate al compartimentelor de resort din subordinea acestuia, ar avea dreptul de a modifica structura bugetului local şi de a schimba arhitectura proiectului elaborat de primar”.

ADVERTISEMENT

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a solicitat ca la următoarea şedinţă a Consiliului Local Sector 1 să fie reexaminată hotărârea privind aprobarea bugetului general centralizat al Sectorul 1 pe 2023, astfel încât regulile de procedură şi cele privind competenţa materială a celor două autorităţi ale administraţiei publice locale să fie respectate. Instituţia Prefecturii a confirmat, miercuri, posibilitatea repunerii pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 1 şi a aprobării a proiectului de buget pe 2023.

 

ADVERTISEMENT