News

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după protestul antivacciniștilor: „Se încaieră cu autorități care încearcă să le protejeze viața”

Lucrurile au degenerat, joi, la protestul organizat în fața Ministerului Sănătății. Ce transmite Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR
17.08.2023 | 23:50
Reactia purtatorului de cuvant al BOR dupa protestul antivaccinistilor Se incaiera cu autoritati care incearca sa le protejeze viata
Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după protestul antivacciniștilor. sursa foto: Doxologia.ro
ADVERTISEMENT

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după protestul antivacciniștilor organizat joi, 17 august, în fața Ministerului Sănătății. Vasile Bănescu a criticat evenimentele de astăzi, susținând că oamenii „se încaieră cu autorități care încearcă să le protejeze viața”.

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după protestul antivacciniștilor

Reprezentantul BOR (Biserica Ortodoxă Română) a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook, în urma manifestațiilor puse la cale de AUR, partidul lui George Simion. Lucrurile au degenerat, iar protestatarii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, unul dintre susținătorii AUR, cunoscut drept „Stegarul dac” a escaladat clădirea Ministerului Sănătății și a ajuns la primul etaj, încercând să intre cu forța în instituție. Totodată, un jurnalist a fost lovit de protestatarii furioși.

„O societate în care cetățeni, nu neapărat turmentați, se încaieră cu autorități care încearcă să le protejeze viața. În care populismul îmbrăcat tricolor luptă în stradă cu fantome și fantoșe ieșite din ceața conspiraționismului insomniac.

ADVERTISEMENT

În care alți cetățeni ce nu se lasă atât de ușor prostiți sunt încleștați în lupte greco-romane cu Marea Resetare, o societate care ignoră sau tolerează exact ce o infestează, e una care are imensa șansă să (re)descopere creștinismul sobru, nu sumbru, blând, nu bolând, urban, nu viran, realist, nu paseist, ortodox, nu ortodoxist, demofil, nu populist.”, a scris Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Ce transmite Ministerul Sănătății

Oamenii adunați, joi, în fața Ministerului Sănătății au protestat împotriva vaccinării obligatorii, cu toate că reprezentanții MS nu au discutat despre această variantă. Potrivit ministrului Alexandru Rafila, susținătorii AUR au ajuns în fața instituției în urma promovării unui fake news.

ADVERTISEMENT

De altfel, ministrul Sănătății a declarat, într-o conferință de presă, că în Strategia Națională de Vaccinare nu există nicio prevedere care să susțină vaccinarea obligatorie. De asemenea, Rafila spune că scăderea acoperirii vaccinale din România, în ultimii 10-15 ani, este oricum îngrijorătoare.

„Noi, Ministerul Sănătăţii, nu promovăm în niciun fel o politică de obligativitate a vaccinării. Lucrul ăsta trebuie să fie clar. Ministerul Sănătăţii nu promovează în niciun fel obligativitatea vaccinării”, a punctat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

„În ultimii 10 sau 15 ani, scăderea acoperirii vaccinale în România a fost un element îngrijorător şi a dus ţara noastră dincolo de locul 100 în clasamentul mondial. Suntem la multe vaccinuri pe ultimul loc, în Europa. Lucrul acesta trebuie schimbat, având interesul să ne protejăm copiii şi generaţiile viitoare”, a adăugat ministrul.

 

ADVERTISEMENT