News

Incidente la protestul antivacciniștilor. „Stegarul dac” s-a urcat pe Ministerul Sănătății

Protestatarul a reușit să ajungă până la etajul 1, iar acolo ar fi încercat să intre pe geam. Autoritățile se află la fața locului.
17.08.2023 | 15:52
Incidente la protestul antivaccinistilor Stegarul dac sa urcat pe Ministerul Sanatatii
„Stegarul dac” s-a urcat pe Ministerul Sănătății, la protestul antivacciniștilor. Colaj Fanatik/ sursa foto Facebook
ADVERTISEMENT

Incidente la protestul antivacciniștilor, desfășurat joi, la Ministerul Sănătății, la inițiativa AUR. Sute de oameni s-au strâns în fața instituției, iar situația a degenerat după ce protestatarii au vrut să înlăture gardurile de protecție și să intre în interiorul clădirii.

Incidente la protestul antivacciniștilor

Mai mult, unul dintre protestatari s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătății. Se pare că acesta ar fi reușit să ajungă până la etajul 1, iar apoi  ar fi încercat să intre pe geam. Însă, a fost oprit de autorități.

ADVERTISEMENT

De acolo, acesta a filmat protestul. Bărbatul este cunoscut în mediul online sub pseudonimul „stegarul dac samuraiul dac”. Conform Realitatea, respectivul ar avea probleme psihice. Și în aceste momente se află tot pe clădirea ministerului.

Totodată, alți oameni s-au manifestat agresiv, aruncând cu diverse obiecte în jandarmi. Ei au pancarte cu mesaje precum ”Vaccinare egal intoxicare”, ”Copiii noştri nu sunt cobaii voştri”.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila: „Ministerul Sănătăţii nu promovează în niciun fel obligativitatea vaccinării”

Aceștia protestează împotriva Strategiei Naționale de Vaccinare, aflată în dezbatere publică. Ei spun că vaccinarea va deveni obligatorie. Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis într-o conferință de presă că cei care încurajează acest protest au transmis mesaje false, iar în Strategia Națională de Vaccinare nu există nicio prevedere care să susțină vaccinarea obligatorie.

„Aş vrea ca toată lumea, indiferent de partidul politic pe care îl reprezintă, să nu mai facă un cal de bătaie din această falsă problemă. La fel ca şi cei care manifestează jos împotriva obligativităţii vaccinării. Noi, Ministerul Sănătăţii, nu promovăm în niciun fel o politică de obligativitate a vaccinării.

ADVERTISEMENT

Lucrul ăsta trebuie să fie clar. Ministerul Sănătăţii nu promovează în niciun fel obligativitatea vaccinării”, a transmis, joi, Alexandru Rafila, în conferința de presă.

Ministrul Sănătății atrage atenția asupra faptului că România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește anumite vaccinuri, fiind o situație îngrijorătoare. Rafila susține că generațiile următoare trebuie să fie protejate.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, Strategia Națională de Vaccinare va stabili „principiile funcţionării unui program de vaccinare şi nu numai a unui program ci a accesului la vaccinuri în ţara noastră. Mai ales că în ultimii 10 sau 15 ani, scăderea acoperirii vaccinale în România a fost un element îngrijorător şi a dus ţara noastră dincolo de locul 100 în clasamentul mondial. Suntem la multe vaccinuri pe ultimul loc, în Europa. Lucrul acesta trebuie schimbat, având interesul să ne protejăm copiii şi generaţiile viitoare”, a adăugat Rafila.

ADVERTISEMENT
Tags: