News

Reacția românului despre care s-a spus că a murit în Ucraina. Ovidiu Stoica: ”Trăiesc. Doamne, îți mulțumesc!”

În urmă cu câteva ore, în spațiul public a apărut și reacția lui Ovidiu Stoica, românul despre care s-a spus inițial că a murit în Ucraina.
25.03.2024 | 09:02
Reactia romanului despre care sa spus ca a murit in Ucraina Ovidiu Stoica Traiesc Doamne iti multumesc
Reacția lui Ovidiu Stoica, românul despre care s-a spus eronat că a murit în Ucraina: ”Trăiesc. Doamne, îți mulțumesc!” Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În spațiul media intern a apărut reacția românului despre care s-a spus că a murit în Ucraina. Ovidiu Anton Stoica confirmă faptul că este bine, deși s-a scris că el ar fi decedat pe front.

Reacția lui Ovidiu Stoica, românul despre care s-a spus eronat că a murit în Ucraina: ”Trăiesc. Doamne, îți mulțumesc!”

În urmă cu mai bine de doi ani, imediat după începutul invaziei ruse din Ucraina, Tony, așa cum este cunoscut Ovidiu Anton Stoica, a renunțat la joburile pe care le avea şi a plecat la graniţa de est a ţării, pentru a ajuta refugiații.

ADVERTISEMENT

Pentru început, a făcut voluntariat în vama Isaccea. S-a înrolat şi făcea evacuări. Evacua răniţi, cu toate că era înarmat pentru propria protecție. Ei nu trăgeau în nimeni”, spune Petru Gabor, prietenul lui Ovidiu, pentru Observator News.

În urmă cu două zile, în presa din țară apărea informația conform căreia Ovidiu Anton Stoica, membru în ”Fight for Ukraina Internațional Legion”, o unitate militară a Forțelor de Apărare Teritorială a Ucrainei compusă din voluntari străini, ar fi murit într-o zonă a frontului în regiunea Harkov.

ADVERTISEMENT

La originea știrii era președintele Asociației Voluntari Fără Frontiere din Mureș și un canal de Telegram rusesc, notează Alba24. Din fericire, informația publicată de toate ziarele românești a fost infirmată de camarazii acestuia, după câteva ore.

Ovidiu Anton Stoica, românul de 39 de ani din Alba Iulia despre care s-a scris că a murit pe un front din Ucraina a fost găsit în viață. El a plecat din zonă în urmă cu 11 zile. Acum este în siguranţă, departe de lupte.

ADVERTISEMENT

Mai mult, românul a avut o primă reacție după acest lung șir de neînțelegeri privind situația sa. ”Toată lumea crede că am murit. Nu am murit, sunt bine. Trăiesc. Doamne, îţi mulţumesc!”, spune ”Tony”, pentru Observator News.

În urmă cu o săptămână, comandantul Grupului de Luptă Getica, compus din luptători români care sunt pe frontul ucrainean spunea că sunt cel mult 50 de români înrolați în Forțele Armate ale Ucrainei. Dintre ei, doar unul murise până în acel moment, timișoreanul Rudolf Wittmann.

ADVERTISEMENT

Pe 15 martie, Rusia a anunțat, într-un comunicat oficial, că a ucis 349 de români în războiul din Ucraina. Imediat, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a dezmințit categoric informaţia.

ADVERTISEMENT