News

Reacții la derapajul lui Cristian Tudor Popescu pe tema educației sexuale: “Probabil CTP încă crede în punctul G și zîna măseluță”

06.06.2020 | 15:10
Reactii la derapajul lui Cristian Tudor Popescu pe tema educatiei sexuale Probabil CTP inca crede in punctul G si zina maseluta
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit pe tema introducerii educației sexuale în școli, iar reacția lui CTP nu a rămas fără reacții, acesta fiind ironizat în mai multe postări ale unor jurnaliste, specialiste în comunicare sau scriitoare.

Reacții la derapajul lui Cristian Tudor Popescu pe tema educației sexuale

CTP a spus la emisiunea “Cap limpede”, de pe Digi 24, că elevii au nevoie mai degrabă de o terapie sexuală. Cristian Tudor Popescu a oferit și explicația, una care a creat multă vâlvă în mediul online:

ADVERTISEMENT

“Fetele care se masturbează clitoridian în adolescență ar trebui să știe, să le spună omul ăla care face curs la școală că e posibil să li se deformeze centrul sexual de pe scoarță, în așa fel încât să nu mai fie satisfăcute de relațiile sexuale normale.

Asta este o chestiune medicală. Și ele nu știu acest lucru. 80-90% din adolescenți practică masturbarea. E nevoie de terapie sexuală, nu de educație sexuală!”,  a spus Popescu la Digi 24.

ADVERTISEMENT

“Așa că dânsul propune nu educație, ci terapie sexuală. Cred că am să măcelăresc menta de pe balcon pentru un mojito tare”

Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Oana Marinescu, fosta purtătoare de cuvânt a Guvernului, specialistă în comunicare, jurnalista Simona Tache și scriitoarea Petronela Rotar sunt doar câteva personalități care au reacționat la comentariile lui CTP:

”Mă scuzați, dar tocmai am aflat de la CTP că fetelor care se masturbează clitoridian (într-un procent estimat de 80%) li se modifică un centru, ceva în creier, de nu vor mai putea sa fie satisfăcute de o relație sexuală „normală”. Așa că dânsul propune nu educație, ci terapie sexuală. Cred că am să măcelăresc menta de pe balcon pentru un mojito tare”, a scris Ioana Avădani.

ADVERTISEMENT

Oana Marinescu l-a ironizat pe Cristian Tudor Popescu și a scris că trebuie propus pentru Premiul Nobel pentru Medicină “pentru contribuții majore la neuroștiințe”.

“După emisiunea de ieri de la Digi, non-dezbaterea publică despre nevoia educației sexuale ne oferă două oportunități majore, ca societate:

ADVERTISEMENT

1. Să îl propunem pe CTP la Premiul Nobel pentru medicină, pentru contribuții majore la neuroștiințe.

2. Să demarăm un program intensiv de educație sexuală pentru tot poporul. Dar să nu-l facă vreo biserică, ci Comisia Europeana. Ca să ne integrăm în Europa și în domeniul acesta”, a scris Oana Marinescu.

“Breaking news, prieteni, femeile au DOAR orgasm clitoridian”

Simona Tache a scris: “Era o seară liniștită, când ne-am trezit cu toții imaginându-ni-l pe CTP cum ocolește, ca un obsedat, clitorisul, ca să nu le strice la cap pe tipele cu care face sex…”, a comentat Tache.

Petronela Rotar, scriitoare a scris: ”Breaking news, prieteni, femeile au DOAR orgasm clitoridian. Chiar și cel așa zis vaginal este tot clitoridian, fiindcă clitorisul este un corpuscul mare, ce vedem la suprafață este doar o foarte mică parte din el, restul fiind pe interior.

E drept că asta s-a aflat recent, nu de alta, dar nimănui nu i-a păsat de ce și cum au orgasm femeile, dacă au. Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia simte plăcere, iar ea fie mimează, fie stă. Probabil CTP încă crede în punctul G și zîna măseluță”, a scris Rotar.

Declarația lui Cristian Tudor Popescu vine în contextul dezbaterilor pe tema educației sexuale în școli.

ADVERTISEMENT