Fotbal international

Real Madrid a hotărât reducerea salariilor. Comunicat oficial

08.04.2020 | 20:34
Real Madrid a hotarat reducerea salariilor Comunicat oficial
ADVERTISEMENT

Real Madrid a anunțat, prin intermediul unui comunicat pe site-ul oficial, reducerea salariilor angajaților echipelor de fotbal și baschet până la finalul anului 2020.

Real Madrid, decizie radicală

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile și, în același timp, a produs daune financiare importante cluburilor.

ADVERTISEMENT

Aceeași decizie luată și de formații din România, precum FCSB, Viitorul, Dinamo, Chindia sau Poli Iași, de a reduce salariile angajaților în această perioadă, a fost aplicată și de unul dintre cele mai bogate cluburi ale Planetei.

Real Madrid a anunțat, printr-un comunicat oficial, că toți angajații echipelor de fotbal și baschet au acceptat scăderea salariilor până la sfârșitul anului 2020, pentru evitarea unor probleme financiare.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a redus cheltuielile pentru acest an. Jucătorii și antrenorii echipelor de fotbal și baschet au fost de acord, în urma unei discuții purtate de căpitanii formațiilor cu directorul executiv, să își reducă salariile cu până la 20%.

Procent poate varia în funcție de circumstanțele care vor afecta încheierea sezonului 2019 – 2020”, se arată în comunicatul emis de clubul Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Barcelona a redus salariile jucătorilor cu 70%

Procentul cu care vor fi scăzute încasările fotbaliștilor de la Real Madrid, de până la 20%, este, totuși, infim față de hotărârea luată de oficialii rivalei Barcelona.

Lionel Messi, Luis Suarez sau Antoine Griezmann au fost de acord cu reducerea salariilor cu 70% în perioada de pandemie cauzată de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Dorința noastră a fost întotdeauna să aplicăm o reducere a salariului pe care îl primim, pentru că înțelegem pe deplin că aceasta este o situație excepțională și suntem primii care am ajutat clubul mereu când am fost solicitaţi.

Din partea noastră, a venit momentul să anunțăm că, pe lângă reducerea cu 70% a salariului nostru pe parcursul stării de alarmă, vom oferi și contribuții, astfel încât angajații clubului să poată încasa 100% din salariu atât timp cât durează această situație”, a transmis Lionel Messi.

În momentul întreruperii fotbalului din Spania, în a doua jumătate din luna martie, Barcelona și Real Madrid ocupau primele două locuri din La Liga, catalanii având un avantaj de două puncte față de rivală.

ADVERTISEMENT
Tags: