Fotbal international

Real Madrid a încasat 2.000.000 de euro pentru câştigarea Supercupei Spaniei! Echipa lui Zizou, iertată de un penalty în finală + derby-ul madrilen, decis pentru a cincea oară după prelungiri

12.01.2020 | 22:49
Real Madrid a incasat 2000000 de euro pentru castigarea Supercupei Spaniei Echipa lui Zizou iertata de un penalty in finala  derbyul madrilen decis pentru a cincea oara dupa prelungiri
Real Madrid a încasat 2.000.000 de euro pentru câştigarea Supercupei Spaniei
ADVERTISEMENT

Real Madrid a câştigat Supercupa Spaniei şi a încasat 2.000.000 de euro pentru triumful în finala jucată în Arabia Saudită. Formaţia antrenată de Zinedine Zidane s-a impus la loviturile de la departajare, unde Carvajal, Rodrygo, Modric şi Sergio Ramos au executat perfect, în timp ce Saul şi Thomas au ratat pentru echipa lui Diego Simeone.

2.000.000 de euro premiul pentru Real Madrid, câştigătoarea Supercupei Europei

Pentru prima oară în istorie, Supercupa Spaniei s-a disputat într-un sistem Final Four, cu semifinale şi finală, iar Real Madrid, câştigătoarea trofeului, a încasat 2.000.000 de euro. Atletico Madrid, finalista din acest sezon, a trebuit să se mulţumească doar cu 1.200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Valencia şi Barcelona, cele două semifinaliste ale acestui sezon din Supercupa Spaniei, au primit câte 800.000 de euro, însă pentru catalani bonusul financiar este o palidă consolare. Formaţia antrenată de Ernesto Valverde a fost la nouă minute de calificarea în finală, însă Atletico Madrid a întors scorul pe finalul meciului.

Real Madrid a fost ieratată de o lovitură de la 11 metri

În minutul 22 al meciului, Angel Correa a intrat în careul lui Real Madrid şi şi-a schimbat rapid direcţia, moment în care Sergio Ramos a părut că l-a faultat pe jucătorul lui Atletico Madrid. Arbitrul Sanchez Martinez nu a semnalat nimic, la fel cum s-a întâmplat şi cu cei din camera VAR.

ADVERTISEMENT

Iturralde Gonzalez, expertul în arbitraj al ziarului AS, a susţinut că Sanchez Martinez trebuia să acorde o lovitură de la 11 metri. “Este penalty pentru că Ramos a ridicat piciorul drept şi l-a lovit din greaşeală pe Correa”.

O nouă finală cu derby madrilen a avut nevoie de prelungiri

În ultimii ani, Real Madrid şi Atletico Madrid au jucat mai multe finale, trei dintre acestea fiind disputate în cupele europene, iar de fiecare dată a fost nevoie de prelungiri sau de lovituri de departajare pentru deciderea câştigătoarei.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2012-2013 a adus prima finală între cele două rivale care a fost decisă după prelungiri. Atletico Madrid a câştigat Cupa Spaniei în faţa lui Real Madrid, după ce Miranda a înscris golul victoriei în minutul 99. Finalul meciului de acum şapte ani a fost unul tensionat, cu Ronaldo şi Gabi eliminaţi.

Un an mai târziu, în 2014, Real Madrid s-a răzbunat şi a câştigat Liga Campionilor, însă a avut nevoie de 120 de minute ca să treacă de Atletico Madrid. După 1-1 în timpul regulamentar, cu un gol marcat de Sergio Ramos în 90+3, “los blancos” au câştigat trofeul după ce Bale, Marcelo şi Ronaldo au înscris de trei ori în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Scenariul s-a repetat şi în finala Ligii Campionilor din sezonul 2015-2016. De această dată, după 1-1 în 120 de minute, Real Madrid a câştigat trofeul european la loviturile de departajare, după ce Juanfran a ratat, iar Cristiano Ronaldo a executat perfect ultimul penalty.

Supercupa Europei 2018 a fost ultima finală jucată între Real Madrid şi Atletico Madrid care a avut nevoie de prelungiri. La finalul celor 90 de minute, cele două rivale se aflau a egalitate, scor 2-2, iar Saul şi Koke au înscris, în prelungiri, golurile care au adus trofeul pe “Wanda Metropolitano”

ADVERTISEMENT