Sport

Real Madrid, Barcelona și Juventus, în pericol după decizia emisă de tribunal în cazul „Superliga”!

Tribunalul a admis apelul făcut de UEFA în privința deciziei de a suspenda dreptul forului european de a aplica sancțiuni cluburilor Real Madrid, Barcelona și Juventus în cazul „Superliga”.
21.04.2022 | 17:21
Real Madrid Barcelona si Juventus in pericol dupa decizia emisa de tribunal in cazul Superliga
Tribunalul a admis apelul făcut de UEFA în privința deciziei de a suspenda dreptul forului european de a aplica sancțiuni cluburilor Real Madrid, Barcelona și Juventus în cazul „Superliga”
ADVERTISEMENT

Real Madrid, Barcelona și Juventus sunt singurele cluburi care încă susțin înființarea Superligii. În aprilie 2021, 12 cluburi au anunțat că vor fonda Superliga, însă proiectul a fost abandonat după doar 48 de ore.

Real Madrid, Barcelona și Juventus, în pericol după decizia emisă de tribunal în cazul „Superliga”

UEFA le-a amenințat cu sancțiuni dure pe Real Madrid, Barcelona și Juventus, dacă nu renunță la ideea de a înființa Superliga. Printre sancțiuni se numără excluderea din competițiile organizate sub egida UEFA și chiar amenzi de 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În urma unei decizii a tribunalului, forului european i-a fost suspendat dreptul de a sancționa cele trei cluburi.

UEFA a făcut apel și l-a câștigat. Astfel că, potrivit presei din Italia, Real Madrid, Barcelona și Juventus ar putea primi sancțiuni „usturătoare” din partea forului european.

ADVERTISEMENT

„Superliga este unica modalitate de salvare a fotbalului european. Nu avem niciun interes să distrugem ligile naționale pentru că sunt fundamentale și atractive, dar nu putem lăsa fotbalul continental să fie în mâinile unor state care nu aparțin Uniunii Europene. Vom repeta acest lucru până la nebunie.

Trebuie să continuăm pe această cale, pentru că altfel sportul va fi distorsionat și fotbalul european nu va fi sustenabil. Cluburi precum Barca, Real Madrid sau Juventus au o istorie și un palmares și trebuie să fim luați în considerare.

ADVERTISEMENT

Manchester City și PSG au o mașină de făcut bani și vrem să luptăm împotriva acestui lucru.

Nu suntem doar Barca, Real Madrid și Juventus. Sunt și alte echipe care stau în spatele noului proiect”, a spus, recent, Joan Laporta, președintele Barcelonei, care este un aprig susținător al înființării Superligii.

Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Juventus, AC Milan și Inter sunt cele 12 cluburi care și-au anunțat, inițial, susținerea pentru înființarea Superligii.

ADVERTISEMENT
Tags: