Fotbal international

Real Madrid, fără transferuri în 2020! Suma uriaşă care ar putea să dispară din conturile “galacticilor”

30.05.2020 | 20:22
Real Madrid fara transferuri in 2020 Suma uriasa care ar putea sa dispara din conturile galacticilor
ADVERTISEMENT

Real Madrid este una dintre cele mai cheltuitoare echipe din acest secol, însă anul 2020 ar putea să fie unul fără transferuri noi pe “Santiago Bernabeu”. “Galacticii” vor fi afectaţi de criza provocată de pandemia de coronavirus, iar oficialii clubului au decis să nu cumpere vreun jucător în următoarea perioadă de mercato.

Real Madrid nu va face niciun transfer în 2020

Prima ligă din Spania va fi reluată pe 11 iunie, iar Real Madrid şi Barcelona îşi vor continua lupta pentru titlul de campioană. Cu toate acestea, fanii “galacticilor” au primit o veste neplăcută: oficialii clubului nu vor face niciun transfer în 2020.

ADVERTISEMENT

Marca a anunţat că Real Madrid va trece printr-o perioadă de restructurări, principalul obiectiv fiind acela de a scăpa de fotbaliştii care sunt în plus la echipă. Acesta va fi principalul obiectiv pentru următoarea perioadă de mercato, iar decizia va fi luată şi la restul secţiilor sportive din cadrul clubului.

James Rodriguez şi Gareth Bale, primii pe lista plecărilor

Conform presei din Spania, oficialii lui Real Madrid au început deja să contureze o listă a fotbaliştilor care trebuie să-şi caute o nouă destinaţie în această vară. James Rodriguez şi Garteh Bale sunt primii la care ar putea să plece de pe “Santiago Bernabeu”, ambii fiind fotbalişti de care “Los Blancos” se pot dispensa.

ADVERTISEMENT

În plus, Marcelo ar putea să plece, la rândul lui, chiar dacă fotbalistul consideră că mai poate să fie un jucător cheie în primul “11” al lui Zinedine Zidane. “Nu vreau să plec şi cred că nici cei de la Real nu vor să mă lase să plec. Mă simt foarte bine la Madrid de când am venit alături de familie, în 2007”, spunea brazilianul la începutul lunii mai.

De câţi bani are nevoie Real Madrid

Oficialii lui Real Madrid au început deja să facă primele calcule şi caută soluţii pentru ca echipa să nu fie grav afectată de criza financiară care va veni după pandemia de coronavirus. Prima prognoză nu este deloc îmbucurătoare, din moment ce clubul ar avea nevoie de 150.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Suma ar însemna minusul care va apărea în bugetul Realului la capitolul încasări. Meciurile din La Liga se vor disputa cu porţile închise, iar “galacticii” vor pierde bani grei din acest motiv. Mai mult decât atât, spaniolii au anunţat că stadioanele vor fi din nou pline abia în 2021.

Singura modalitate prin care Real Madrid ar putea să transfere

Dacă Real Madrid va vinde fotbalişti în valoare de 150.000.000 de euro, sumă care ar acoperi deficitul de la încasări, clubul va putea să aducă noi fotbalişti. În prezent, ţinta numărul 1 a “galacticilor” este Erling Haaland, însă un astfel de transfer ar fi extrem de costisitor.

ADVERTISEMENT

Pentru sezonul 2019-2020, Real Madrid a cheltuit 337.500.000 de euro pe transferuri. Aducerea lui Eden Hazard de la Chelsea, în schimbul a 100.000.000 de euro, a fost cea mai costisitoare afacere. De cealaltă parte, din vânzarea de fotbalişti, “galacticii” au obţinut 130.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT