Sport

Cum a ajuns Real Madrid să transfere cei mai buni jucători brazilieni! Omul din spatele succesului de pe “Bernabeu”

Dacă Barcelona este orientată în special pe piața argentiniană, marea rivală, Real Madrid, pare să dețină monopolul aducerii brazilienilor valoroși în Europa.
27.11.2021 | 10:24
Cum a ajuns Real Madrid sa transfere cei mai buni jucatori brazilieni Omul din spatele succesului de pe Bernabeu
Real Madrid transferă de pe piața braziliană (sursă foto: as.com)
ADVERTISEMENT

Constant, începând cu 2013, Real Madrid și-a consolidat cercetările de piață efectuate în Brazilia. Antrenorul ”galacticilor”, Carlo Ancelotti, este principalul beneficiar al acestei afaceri. Jucători precum Casemiro, Rodrygo, Vinicius sau Militao reprezintă, de fapt, cheia schemelor tactice utilizate de  fostul mijlocaș italian.

Juni Calafat, omul madrilenilor în Brazilia. A ajutat la cele mai importante transferuri ale lui Real Madrid

Omul care se află în spatele operațiunilor Realului din Brazilia se numește Juni Calafat și este șeful departamentului internațional din cadrul clubului.

ADVERTISEMENT

El a petrecut mult timp studiind piața fotbalistică braziliană. Juni Calafat este, printre altele, un apropiat al fostului star brazilian Ronaldo Nazario.

Calafat a fost primul care l-a sfătuit pe președintele madrilen de atunci, Ramon Martinez, să îi ofere un contract avantajos lui Casemiro. Mijlocașul defensiv cu 59 de meciuri în tricoul Selecao a fost adus la echipa secundă a celor de la Real Madrid, în 2013, cu contract de împrumut de la Sao Paulo.

ADVERTISEMENT

la opt ani distanță de la acest moment, Real Madrid numără alte 10 angajamente avantajoase cu jucători brazilieni, toate realizate pe filiera lui Calafat. Cvartetul Casemiro-Rodrygo-Vinicius-Militao este pe Satiago Bernabeu, exclusiv datorită priceperii demonstrate de Juni Calafat.

În acest sezon, cei patru brazilieni au totalizat 68 de meciuri pentru Real, 12 goluri și 9 pase decisive. Vinicius poate fi considerat cel mai performant, cu 18 meciuri și 10 goluri pentru galactici, în vreme ce Militao a fost folosit în 94,2 din minutele totale de până acum.

ADVERTISEMENT

Succesele lui Calafat

Se pare că piața braziliană a fost o ramă de lansare pentru Juni Calafat, cel care acum este recunoscut pentru competența sa în întreg spectrul fotbalistic internațional.

El are încredere nelimitată din partea conducerii de la Real Madrid. Din acest motiv a fost cel delegat să înceapă tratativele cu aducerea lui Camavinga la Real Madrid. Se spune chiar că nu există vreun jucător promițător în lume de care Juni Calafat să nu știe.

ADVERTISEMENT

Omul de legătură al lui Calafat în Brazilia se numește Paulo Henrique Xavier, fost membru al echipei de scouting de la Manchester United, acesta având strânse legături cu Federația Braziliană de Fotbal.

În ceea ce privește piața braziliană, marile cluburi europene duc un adevărat război nevăzut. Ultimele trei pariuri ale lui Calafat nu au fost deloc ieftine. Vinicius a fost adus pe 45 de milioane de euro la 16 ani, în vreme ce pentru Rodrygo, la 17 ani, clubul madrilen a plătit 40 de milioane de euro. Cei doi au dat satisfacție totală, iar cota lor de piață a crescut.

Au existat şi câteva rateuri în relaţia Juni Calafat – Real Madrid

În schimb, pentru Reiner, care a fost adus în curtea Realului la 17 ani, contra sumei de 30 milioane de euro, încă statisticile financiare nu sunt favorabile. Totuși, transferul său la Borussia Dortmund se așteaptă să fie o etapă de bun augur în cariera fotbalistică.

Nu toate transferurile lui Calafat au dat însă și rezultate. Dintre operațiunile fără efect, cel mai celebru caz este cel al lui Lucas Silva, adus pe 14 milioane de euro în 2015, pe care Carlo Ancelotti nu l-a acceptat din prima etapă. Pablo Teixeira a jucat numai 63 de minute pentru Real Madrid, la transferul din 2014.

Sunt și tranzacții ratate de Juni Calafat. De exemplu, transferul lui Gabriel Jesus care a ajuns la Manchester City, deși fusese ofertat și de Real Madrid.

Neymar, motivul pentru care Real Madrid s-a orientat spre Brazilia

Ceva s-a schimbat radical în politica de club a celor de la Real Madrid în 2013, atunci când marea rivală FC Barcelona obținea semnătura lui Neymar, în dauna chiar a celor de pe Santiago Bernabeu.

Dosarul ”Neymar”, referitor la prețul de transfer și la comisioanele asociate, a ajuns chiar și pe masa de lucru a instanțelor spaniole.

După ce l-a pierdut pe Neymar, Real Madrid și-a schimbat atitudinea cu 180 de grade, investind în căutarea tinerelor talente braziliene. Intențiile au fost de a-i aduce pe acești jucători la Real Madrid înainte ca ei să explodeze și să devină celebri și scumpi.

Cine este “noul Neymar”

Presa vehiculează și numele noului Neymar. Acesta se numește Mateus Franca, are 17 ani și joacă pentru Flamengo Rio de Janeiro. Recent, puștiul a semnat un prelungirea contractului cu actuala sa echipă până în 2027, cu o clauză uriașă de reziliere, în valoare de 100 milioane euro. Franca este ținut sub observație și de oamenii lui Calafat, pentru eventuala sa înregimentare la Real Madrid.

ADVERTISEMENT
Tags: