News
notix pixel id

Realitatea crudă a valului 4 al pandemiei: ”România astăzi, la 400-500 de decese, pierde în fiecare zi un sat”

Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din Bucureşti, trage un semnal de alarmă în legătură cu valul 4 al pandemiei.
23.10.2021 | 20:15
Realitatea crudă a valului 4 al pandemiei: ”România astăzi, la 400-500 de decese, pierde în fiecare zi un sat”
30 October 2020, Italy, Varese: A medical worker takes care of a patient in the intensive care unit of the "Ospedale di Circolo e Fondazione Macchi di Varese" hospital amid the second wave of the Coronavirus pandemic. Photo: Claudio Furlan/LaPresse via ZUMA Press/dpa
ADVERTISEMENT

Într-o conferinţă de presă în cadrul Maratonului Vaccinării din Capitală, medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din Bucureşti, a prezentat o imagine sumbră în care România pierde, din cauza deceselor de Covid, câte un sat întreg pe zi.

”Gândiţi-vă că România astăzi, la 400-500 de decese pe zi, pierde în fiecare zi un sat. 400-500 de oameni înseamnă o comunitate.

Într-o săptămână, România va ajunge să piardă o comună, 3.000-3.500 de oameni şi aşa raţionamentul merge mai departe”, a declarat Cătălin Cîrstoiu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă în cadrul Maratonului Vaccinării din Capitală.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Universitar din Bucureşti: ”Sunt 400-500 de  decese pe zi. Un număr mai mare decât valurile precedente”

În ultimele 24 de ore România a înregistrat din nou peste 400 de decese. Ultimele zile din valul 4 al pandemiei au fost înfiorătoare.

Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din Bucureşti, a tras un semnal de alarmă.

”Cred că e bine să ne aducem aminte ce s-a întâmplat săptămâna trecută şi cam acesta vreau să fie mesajul celor care apără sănătatea.

ADVERTISEMENT

Gândiţi-vă că medicii fac eforturi să trateze pacienţii în secţiile de Terapie intensivă, în UPU, în integralitatea unui spital. Şi eforturile astea presupun un consum fizic, energetic, presupun un efort.

Ei o să îl facă în continuare, cu siguranţă, dar aş vrea să ne aducem aminte ce se întâmplă în ultimele săptămâni. Sunt 400-500 de  decese pe zi. Un număr mare, foarte mare, mai mare decât valurile precedente”, a declarat Cătălin Cîrstoiu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă în cadrul Maratonului Vaccinării din Capitală.

ADVERTISEMENT

În intervalul 22.10.2021 (10:00) – 23.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 446 de decese (221 bărbați și 225 femei), din care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu Covid-19.

407 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 26 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 13 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

ADVERTISEMENT

Zilele următoare vor fi în continuare marcate de situații tot mai dificile, în condițiile în care peste 1.800 de persoane sunt la ATI.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri