Sport

Record incredibil! 17 arbitri din România, delegați de UEFA la meciuri europene în această săptămână!

Arbitrajul românesc provoacă multe scandaluri interne, dar este mai apreciat ca niciodată peste hotare. 4 brigăzi din România vor oficia la meciuri europene în această săptămână. Un total de 17 arbitri delegați.
24.10.2023 | 16:05
Record incredibil 17 arbitri din Romania delegati de UEFA la meciuri europene in aceasta saptamana
Horațiu Feșnic va fi la centru joi, în Bayer Leverkusen - Qarabag, meci de Europa League. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Echipele din SuperLiga nu simt miros de grupe europene în sezonul 2023-2024, dar arbitrajul românesc este la mare căutare. Astfel că va înregistra un adevărat record în această săptămână, cu 4 brigăzi delegate de UEFA în competițiile sale.

17 arbitri din România, delegați la meciuri din Champions League, Europa League și Conference League. Radu Petrescu la Lens – PSV, în UCL

Avem brigadă în fiecare dintre cele trei competiții europene, Liga Campionilor, Europa League și Conference League. Ba chiar două brigăzi în aceasta din urmă. Asta în vreme ce în SuperLiga scandalurile provocate de arbitraje sunt mai mari ca niciodată și au culminat cu nebunia de la Poli Iași – FCU Craiova 1-1.

ADVERTISEMENT

Radu Petrescu este primul arbitru român care va conduce la centru un meci la centru în această săptămână. Și este chiar partidă de Champions League, chiar dacă nu cel mai interesant afiș al zilei: Lens – PSV. Cu 4 puncte în grupă și victorie cu Arsenal în runda precedentă, Lens este una dintre surprizele actualei ediții a Champions League.

La Lens – PSV avem nu mai puțin de 5 arbitri români delegați. Radu Petrescu este la centru, iar Radu Ghinguleac și Marcel Grigoriu sunt asistenți. Marcel Bârsan este arbitru de rezervă, iar Cătălin Popa va lua loc în camera VAR.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan și brigada sa merg în Elveția, la Lugano – Club Brugge. Iar Horațiu Feșnic prinde Europa League, la Leverkusen – Qarabag

Ne mutăm atenția pentru ziua de joi, care va fi una extrem de aglomerată pentru arbitrajul românesc. Startul îl va da Ovidiu Hațegan, din Elveția, de la 19:45 ora României. Va conduce de la centru partida Lugano – Club Brugge, din Conference League.

Avem o brigadă de patru arbitri din România la Lugano – Club Brugge. Mihai Marica și Sebastian Gheorghe vor fi la linii, în vreme ce Sebastian Colțescu este arbitru de rezervă. Doi italieni vor fi în camera VAR.

ADVERTISEMENT

Joi de la ora 22:00, Horațiu Feșnic are partidă de Europa League de condus. Merge în Germania pentru Bayer Leverkusen – Qarabag. Și aici avem alți patru arbitri delegați. Cu Valentin Avram și Alexandru Cerei asistenții lui Feșnic și Szabolcs Kovacs arbitru de rezervă.

Andrei Chivulete, delegat la Mostar pentru partida dintre Zrinjski – Legia Varșovia. Kyros Vassaras, omul din spatele succesului din arbitrajul românesc

În fine, vom avea brigadă românească și în Bosnia și Herțegovina, la Mostar, pentru partida dintre Zrinjski și Legia Varșovia. Andrei Chivulete este la centru, cu Ferencz Tunyogy și Andrei Constantinescu asistenți. Iar arbitru de rezervă este un alt român, Florin Andrei.

ADVERTISEMENT

De când este președintele CCA, Kyros Vassaras a reușit să aducă arbitrajul românesc în prim-plan. Încredere maximă pentru români în Europa, prim-plan doar cu scandaluri în SuperLiga. Totuși, influența pe care grecul o are la UEFA este de mare folos pentru arbitrajul românesc.

ADVERTISEMENT