Sport

Radu Petrescu, delegare în Champions League! Meciul important pe care îl va conduce

Radu Petrescu a fost delegat la al doilea său meci din grupele Champions League. Va conduce marţi, de la 22:00, meciul dintre Lens şi PSV Eindhoven.
22.10.2023 | 16:05
Radu Petrescu delegare in Champions League Meciul important pe care il va conduce
Radu Petrescu, delegare în Champions League! Meciul important pe care îl va conduce. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La mijlocul săptămânii viitoare se va juca a treia etapă a grupelor competiţiilor europene. Marţi şi miercuri se joacă în UEFA Champions League, în timp ce joi vor avea loc meciurile din Europa League şi Conference League.

Radu Petrescu, delegare în Champions League!

Radu Petrescu va conduce încă un meci din Liga Campionilor. Arbitrul român a fost delegat la confruntarea dintre Lens şi PSV Eindhoven, programat marţi, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Petrescu va fi ajutat la cele două tuşe de asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, în timp ce Marcel Bîrsan va fi al patrulea oficial. În camera VAR va fi Cătălin Popa şi polonezul Tomasz Kwiatkowski.

Arbitrul în vârstă de 40 de ani a arbitrat în actuala stagiune meciul dintre Barcelona şi Antwerp, scor 5-0, dar şi un alt meci al celor de la PSV Eindhoven, în turul trei preliminar, cu Sturm Graz, scor 4-1.

ADVERTISEMENT

Lăudat după prestaţia din Barcelona – Antwerp: “A ținut permanent meciul sub control”

După prestaţia de la Barcelona, Radu Petrescu a fost lăudat de ibericii de la Mundo Deportivo, care au scris că a ţinut meciul sub control şi nu a fost nevoit să apeleze niciodată la arbitrajul video:

„A fost mereu bine poziționat, aplicând corect avantajul în numeroase ocazii. Un criteriu de sancționare uniform, a făcut-o în zece ocazii cu Barcelona, de opt ori cu Antwerp.

ADVERTISEMENT

A ținut permanent meciul sub control cu un arbitraj preventiv. Un joc ușor, la care VAR nici nu a trebuit să intervină”, se arată în analiza celor de la Mundo Deportivo.

A fost operat pe creier în 2017!

Radu Petrescu este arbitru din 2002, iar pe prima scenă din România a debutat în august 2007 într-un meci CS Mioveni – FC Vaslui, scor 0-2. Din anul 2012, Petrescu este arbitru FIFA.

ADVERTISEMENT

Antrenorul a fost operat în anul 2017 după ce i s-a descoperit o tumoră pe creier la un control de rutină. Din fericire, operaţia a decurs foarte bine şi tumora era benignă, astfel că a putut să îşi revină complet.

ADVERTISEMENT