Life

Recordul mondial stabilit de România, la care a participat și Traian Băsescu. S-a întâmplat la Alba Iulia

Succesul mondial omologat în România, unde a fost prezent și Traian Băsescu. Întregul moment s-a desfășurat în Alba Iulia.
07.02.2024 | 09:12
Recordul mondial stabilit de Romania la care a participat si Traian Basescu Sa intamplat la Alba Iulia
Succesul mondial omologat în România, unde a fost prezent și Traian Băsescu. Întregul moment s-a desfășurat în Alba Iulia. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Recordul mondial stabilit de România, la care a participat și Traian Băsescu. S-a întâmplat la Alba Iulia. Fostul șef de stat s-a declarat încântat și fericit că a putut să ia parte la un astfel de moment special și unic în țara noastră.

Succesul mondial omologat în România, unde a fost prezent și Traian Băsescu. Întregul moment s-a desfășurat în Alba Iulia

Succesul mondial omologat în România, unde a fost prezent și Traian Băsescu. Întregul moment s-a desfășurat în Alba Iulia în urmă cu ceva vreme. Totul a avut loc în anul 2009, când politicianul a îmbrăcat un tricou în culorile municipiului.

ADVERTISEMENT

Obiectul vestimentar a fost primit cadou de la primarul orașului, Mircea Hava. În felul acesta fostul șef de stat s-a alăturat elevilor de la Colegiul Horea, Cloșca și Crișan, care este unul dintre cele mai vechi licee cu predare în limba română din Transilvania.

Preț de 15 minute s-a prins în lanțul uman format pe o distanță de 4 kilometri, în preajma cetății istorice din municipiu, la scurt timp după ce a urcat pe jos către Poarta III a cetăţii. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a stat în această îmbrățișare uriașă între doi elevi.

ADVERTISEMENT

„Probabil gestul va căpăta şi valenţe simbolistice, nu numai pentru locuitorii din Alba Iulia, ci şi pentru întreaga ţară, pentru că sunt câteva mii de români care practic îşi îmbrăţişează istoria”, a declarat Traian Băsescu, conform Mediafax.

Fostul șef de stat nu este singura personalitate publică care a luat parte la recordul mondial stabilit la Alba Iulia. La momentul respectiv au mai fost prezenți vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea şi numeroși parlamentari.

ADVERTISEMENT

Momentul a fost unul inedit și care a adus județului Alba un nou record mondial. Judecătorul Guiness Book, Paul Genny, a parcurs pe bicicletă distanța formată de ”marea îmbrățișare”, care a fost validată ulterior.

Alba, județul campion la recorduri mondiale

Alba este un județ campion la recorduri mondiale. Figurează de patru ori în Cartea Recordurilor Guinness. Pe lângă cel cu „cea mai mare îmbrățișare” din 2009, regiunea mai este recunoscută și pentru un puzzle enorm.

ADVERTISEMENT

Mai exact, peste 4.800 de oameni au stat așezați în forma hărții României. S-a întâmplat în anul 2018, la 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu țara noastră. Tot atunci elevii au ”desenat” în interior și numărul simbolic.

De asemenea, la Roșia Montană a mai fost înregistrat un record mondial când cel mai mare număr de oameni a căutat aur cu șaitrocul. Acțiunea a avut loc pe 30 august 2009, când se sărbătorește Ziua Minerului.

Primul titlu de acest fel este pentru ”cel mai mare balmoș din lume”, realizat la Gârda, în anul 2007. Cei mai iscusiţi bucătari din Munţii Apuseni s-au adunat la Târgul de Turism Arieșeni unde au pregătit un balmoș cu o greutate de 510 kilograme.

ADVERTISEMENT