Sport

Recorduri de poveste în Champions League! Ce borne istorice au atins Pepe și Lamine Yamal

Lamile Yamal și Pepe au stabilit noi recorduri în Champions League. Napoli - Barcelona și Porto - Arsenal au fost partidele serii.
21.02.2024 | 23:46
Recorduri de poveste in Champions League Ce borne istorice au atins Pepe si Lamine Yamal
Ce borne istorice au atins Pepe și Lamine Yamal în Champions League. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Napoli – Barcelona și Porto – Arsenal au fost partidele serii din ”optimile” UEFA Champions League. Dacă Lamine Yamal a reușit un record istoric în partida de pe Stadio Diego Armando Maradona, fundașul Pepe a realizat o performanță greu de egalat pe Estadio do Dragao.

Recordul stabilit de Lamine Yamal în meciul Napoli – Barcelona

Datorită evoluțiilor bune din acest sezon, Xavi a decis ca Lamine Yamal să facă parte din echipa de start a Barcelonei din înfruntarea cu Napoli.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul catalan a reușit stabilirea unei performanțe istorice în cea mai importantă competiţie intercluburi a Europei. La vârsta de 16 ani și 223 de zile, Yamal a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat vreodată într-o partidă eliminatorie din UEFA Champions League.

Lamine Yamal este un produs al celebrei școli de fotbal a Barcelonei, ”La Masia”, și a evoluat în 34 de dueluri în acest sezon, și a bifat 5 goluri și 7 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Ce bornă istorică a atins Pepe în meciul Porto – Arsenal

Pepe a reușit stabilirea unui record demn de apreciat în duelul dintre Porto și Arsenal, jucat pe Estadio do Dragao, din manșa tur a ”optimilor” UEFA Champions League.

La 40 de ani, 11 luni și 26 de zile, acesta a devenit cel mai vârstnic jucător care a evoluat într-un meci din fazele eliminatorii ale celei mai prestigioase competiții europene.

ADVERTISEMENT

Ryan Giggs deținea acest record, după ce evoluase într-un duel dintre Manchester United și Bayern Munchen, scor 1-1, în sferturile de finală ale competiției, la vârsta de 40 de ani, 4 luni și 3 zile.

Totodată, fundașul lusitan care a mai trecut pe la Real Madrid și Beșiktaș, deține și recordul pentru cel mai bătrân marcator din istoria UEFA Champions League, după ce, în luna noiembrie a anului 2023, a marcat într-un meci Porto – Antwerp, scor 2-0.

ADVERTISEMENT