Sport

Red Bull și-a prezentat monopostul RB18 pentru noul sezon de Formula 1. Campionul Max Verstappen s-a ținut de glume

Red Bull a dat lovitura în 2021 și a câștigat titlul la piloți cu Max Verstappen, dar bucuria s-a încheiat și echipa de Formula 1 a prezentat monopostul pentru sezonul ce urmează să înceapă.
09.02.2022 | 19:59
Red Bull sia prezentat monopostul RB18 pentru noul sezon de Formula 1 Campionul Max Verstappen sa tinut de glume
Red Bull a dat lovitura în 2021 și a câștigat titlul la piloți cu Max Verstappen, dar bucuria s-a încheiat și echipa de Formula 1 a prezentat monopostul pentru sezonul ce urmează să înceapă. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Pilotul olandez s-a încoronat campion mondial la Abu Dhabi, în ultima etapă, după un duel epic cu britanicul Lewis Hamilton.

După ce a câștigat pentru prima dată în carieră titlul, Verstappen a lansat o serie de ironii la adresa rivalului său, considerând că acesta nu știe să piardă.

ADVERTISEMENT

Noul monopost Red Bull pentru sezonul 2022 de Formula 1, prezentat la Milton Keynes

Echipa Red Bull a luat-o de la capăt după titlul câștigat anul trecut și și-a prezentat monopostul pentru sezonul 2022 din Formula 1. A făcut-o pentru prima dată la Red Bull Racing Technology Campus din Milton Keynes, iar evenimentul a fost transmis online.

În sezonul ce va începe la mijlocul lunii martie în Bahrain, Max Verstappen va avea numărul 1, cel care aparține campionului mondial. Olandezul a ținut să glumească pe această temă: ”Desigur, mașina arată mai bine cu 1 decât cu 33”.

ADVERTISEMENT

Numărul 1 nu a mai apărut în Formula 1 din 2014, atunci când a Sebastian Vettel a concurat pentru ultima dată la Red Bull după ce câștigase patru titluri mondiale. Lewis Hamilton a refuzat de fiecare dată să concureze cu acest număr, iar Nico Rosberg s-a retras după ce a câștigat titlul în 2016.

Verstappen nu simte presiunea

Max Verstappen a declarat că se simte pregătit pentru noul sezon, în ciuda faptului că nu știe cum se va comporta noul monopost. ”Eu mă simt reîncărcat și gata să conduc din nou, mă simt bine. Este important să te pregătești în cel mai bun mod posibil din punct de vedere fizic, mai ales când lucrurile se modifică odată cu schimbările din regulament.

ADVERTISEMENT

”În ceea ce privește mașina, nu știm la ce să ne așteptăm pe deplin, așa că sunt abia aștept să văd cum se comportă mașina pe pistă pentru prima dată. Cea mai mare adaptare din acest sezon va fi noul regulament, vom avea nevoie de ceva timp pentru a ne obișnui cu mașina.

Restul este destul de simplu, nu simt nicio presiune în plus în acest sezon. Voi face tot timpul ceea ce știu fac pentru că nu cred că există niciun motiv să fiu diferit. Acum abia aștept primul moment când ies de la boxe cu RB18”, a spus olandezul, conform site-ului oficial al echipei.

ADVERTISEMENT

Ferrari și Mercedes au prezentările săptămâna viitoare

Revenind la lupta intensă avută cu Lewis Hamilton în sezonul precedent, Verstappen este de părere că a meritat să devină campion și ar fi trebuit să o facă mult mai devreme: ”Cred că chiar am meritat titlul. Oamenii își amintesc mereu de ultima cursă, dar dacă te uiți la întreg sezonul, campionatul ar fi trebuit să fie decis mult mai devreme și nu pentru că am avut ghinion”.

Și în acest sezon, olandezul îl va avea coechipier pe mexicanul Sergio Perez. Acesta va avea misiunea să-l protejeze pe Max Verstappen și să aducă punctele necesare ca Red Bull să devină campioană și la constructori.

Red Bull este a doua echipă care își prezintă monopostul pentru sezonul 2022, după Haas. Vor urma Aston Martin pe 10 februarie și McLaren la 11 februarie. Pentru a descoperi aspectul noilor Ferrari F1-75 și Mercedes W13, două dintre monoposturile care generează cele mai multe așteptări, trebuie să așteptăm zilele de 17 și, respectiv, 18 februarie.

ADVERTISEMENT