Sport

Marele Premiu al Abu Dhabi, finala sezonului 2021 din Formula 1. Max Verstappen este noul campion mondial. Iubita olandezului, reacție emoționantă

FANATIK.RO îți oferă toate detaliile relevante despre duelul dintre olandezul Max Verstappen și britanicul Lewis Hamilton din Marele Premiu Abu Dhabi Formula 1 2021.
12.12.2021 | 20:50
Marele Premiu al Abu Dhabi finala sezonului 2021 din Formula 1 Max Verstappen este noul campion mondial Iubita olandezului reactie emotionanta
Max Verstappen este noul campion mondial din Formula 1
ADVERTISEMENT
12-12-2021
18:49

Cum a reacționat iubita lui Max Verstappen

Imediat după ce a devenit campion mondial în F1, Max Verstappen a fost îmbrățișat iubita, pe Kelly Piquet, care a izbucnit în lacrimi la finalul cursei de la Abu Dhabi.

„Mi-a fost foarte greu să urmăresc cursa până la final. Max a fost un adevărat campion pe tot parcursul sezonului. Toată viața s-a luptat pentru a ajunge în acest punct. Sunt mândră să văd că a fost răsplătit după toți acești ani de muncă”, a spus Kelly Piquet, după cursă, citată de BBC.

12-12-2021
15:08

Max Verstappen, prima reacţie după ce a devenit campion mondial în F1

Max Verstappen este în extaz după ce a devenit campion mondial la doar 24 de ani, primul olandez din istorie care reușește această performanță.

„Este ceva incredibil! Nu știu ce să spun, a fost o nebunie! Îi iubesc pe toți cei din echipă, a fost ceva incredibil. A fost un miracol, am avut noroc pe final. Checo (n.r Sergio Perez) a condus incredibil azi, a fost un coleg nemaipomenit. Îmi iubesc echipa, vreau să lucrez alături de ei pentru tot restul vieții. Este o nebunie! Obiectivul nostru în acest an a fost să câștigăm titlul mondial”, a declarat Max Verstappen, după cursa din Emirate.

12-12-2021
15:05

Lewis Hamilton l-a felicitat pe noul campion mondial

Lewis Hamilton l-a felicitat pe Max Verstappen pentru cucerirea primului său titlu de campion mondial: „Îi felicit pe Max, el și echipa lui au făcut o treabă bună. Anul acesta am făcut o treabă bună, a fost un sezon dificil și sunt mândru de ce am reușit alături de echipa mea.

Am dat totul, n-am renunțat niciodată, toată lumea a muncit enorm. M-am simțit foarte bine în acest final de sezon, vreau doar să vă urez Crăciun fericit și vom vedea ce se va întâmpla în sezonul următor”, a declarat Lewis Hamilton, după Marele Premiu al Abu Dhabi.

12-12-2021
13:00

Max Versatppen este noul campion mondial din Formula 1

FINAL DE CURSĂ! În ultimul tur, cu steag verde, după intervenţia safety-car, Max Verstappen l-a depăşit la limită pe Lewis Hamilton şi a câştigat titlul mondial.


Turul 54: Avem safety-car, după ce Latifi a intrat în parapet. Lupta pentru titlu se încinge pe final. Dacă vom avea un tur cu steag verde, Lewis Hamilton ar putea să piardă titlul mondial.

Turul 50: Lewis Hamilton păstrează o distanţă de peste 11 secunde faţă de Max Verstappen, ocupantul locului 2.

Turul 40: Lewis Hamilton îşi păstrează poziţia şi s-a distanţat la peste 15 secunde de Max Verstappen, după ce acesta a fost la boxe.

Turul 30: Lewis Hamilton este primul, urmat de Max Verstappen, la puţin peste 4 secunde.

Turul 20: Sergio Perez ocupă primul loc, în timp ce Lewis Hamilton e pe 2, după ce a trecut pe la boxe. Max Verstappen ocupă locul 3. În timpul turului 20, Hamilton l-a depăşit pe Perez, însă mexicanul a revenit imediat pe prima poziţie.

Turul 10: Lewis Hamilton este lider şi are un avans de 2,312 secunde faţă de Max Verstappen, locul 2.

Lewis Hamilton este lider după primul tur de cursă. Britanicul l-a depăşit pe Max Verstappen în startul cursei. La mijlocul primului tur, campionul mondial a tăiat o şicană şi şi-a creat un avantaj, însă după investigaţie s-a considerat că acesta nu a greşit cu nimic. Cu toate acestea, decizia este una foarte controversată.

A început cursa în urma cărei vom afla campionul mondial din Formula 1 pentru sezonul 2021. Max Verstappen porneşte din pole-position, în timp ce Lewis Hamilton este al doilea în grila de start.

12-12-2021
11:16

Depistat pozitiv cu COVID-19, Mazepin nu ia startul!

Haas a anunțat cu numai câteva ore înainte de începerea cursei de pe circuitul Yas Marina că Nikita Mazepin nu va participa la întrecere din pricina faptului că a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

”Pilotul echipei Uralkali Haas F1, Nikita Mazepin, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 pe circuitul Yas Marina înainte de Marele Premiu de la Abu Dhabi de duminică. De aceea, echipa regretă să anunțe că Nikita nu va putea participa la cursă.

Nikita se simte bine din punct de vedere fizic, fiind asimptomatic, dar acum se va autoizolare și va adera la liniile directoare ale autorităților relevante de sănătate publică, siguranța fiind prioritatea supremă pentru toate părțile implicate.

Echipa Uralkali Haas F1 îi urează sănătate lui Nikita și așteptăm cu nerăbdare să se întoarcă pe pista de curse la începutul anului 2022 pentru testele din pre-sezon”, se precizează în comunicatul echipei.

Cum Mazepin a participat la calificări, Haas nu poate să-l înlocuiască. Astfel că echipa va avea un singur pilot în această ultimă cursă a sezonului, pe Mick Schumacher.

12-12-2021
11:07

10 milioane Max vs 4,6 milioane euro Lewis în disputa primelor pentru titlu. Succesul lui Hamilton îmbogățește și staff-ul Mercedes

Max Verstappen are o primă de 10 milioane de euro dacă va câștiga titlul suprem. Potrivit Business Book GP, punând la socoteală și performanțele de până acum, olandezul ar încheia anul cu 37 de milioane de euro. În  condițiile în care salariul său este de 20 de milioane.

De partea cealaltă, Lewis Hamilton este cel mai bine plătit pilot din Formula 1. Potrivit The Sun, britanicul are un salariu anual de 40 de milioane de lire sterline. La care se adaugă bonusurile. Pentru titlul mondial, acesta se ridică la 4 milioane de lire sterline. 

În egală măsură, aceeați publicație scrie că un succes al britanicului ar debloca și o sumă de 17,5 milioane de lire sterline dedicată staff-ului. Astfel, fiecare dintre cei 1.000 de angajați de la Brackley, ca și cei 750 din uzina Brixworth, ar încasa câte 10.000 de lire sterline.

12-12-2021
10:19

Unde se poate câștiga sau pierde cursa decisivă

”Nu mă așteptam la asta”, spunea Max Verstappen, ieri, după ce și-a asigurat ieri al 10-lea și cel mai important pole-postion al anului. Hamilton dominase sesiunile 2 și 3 ale antrenamentelor libere și începuse bine și calificările.

Olandezul a izbutit însă un tur de pistă magistral. Cel mai bun din acest an, în opinia șefului Red Bull, Horner, sau magic, după cum l-a descris Nico Rosberg, campionul mondial din 2016. 

Prima parte a cursei

Așadar, Max pleacă primul, iar Hamilton este ”sandwich” într-un grup în care nu numai că nu are sprijin, dar toți piloții sunt cu pneuri soft. Astfel că au, teoretic, un avantaj imediat după start. Prima parte a curesi devine astfel un joc de strategie. 

Pentru că Hamilton va schimba mai târziu. Iar piloții cu soft vor trebui să găsească momentul ideal pentru a evita traficul. Și poate chiar să aibă o trecere suplimentară pe la boxe.

Depășiri

Pe circuitul Yas Marina piloții care au pornit din pole au câștigat în ultimele șase ediții. Iar cei care au fost pe primele trei locuri au ocupat aceleași poziții în patru dintre ultimele șase curse. 

Este motivul pentru care configurația traseului a fost schimbată. Au fost eliminate două combinații de viraje lente cu unele mai rapide și care oferă spațiu pentru depășiri. Exact ce are nevoie Hamilton. Însă trebuie să se și folosească de acest lucru în cursă în fața unui Verstappen care a mers bine în simulările de cursă.

Strategie de echipă

Bottas este doar pe șase, așa că nu-l poate ajuta pe Hamilton. În replică, Red Bull este în avantaj. Perez este două locuri mai în față și va pleca din spatele lui Hamilton.

Sergio l-a ajutat deja pe Max în obținerea acelui tur rapid pentru pole generând un slipstream decisiv. Iar acum, plecând și el pe soft, poate să-l atace pe Hamilton și, dacă trece în față, să-i permită olandezului să pună distanță în fața rivalului său la titlu.

Iată că am ajuns și la momentul în care Marele Premiu Abu Dhabi din sezonul 2021 al Formulei 1 pune punct unei stagiuni care a fost plină de suspans, dispute aprinse, uneori chiar dincolo de limita regulamentului, și aprige dueluri verbale.

Este limpede că 2021 rămâne în istorie prin confruntarea Lewis Hamilton – Max Verstappen. Una care și-a făcut deja loc între ”războaiele” celebre din “Marele Circ”.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV cursa Marelui Premiu de la Abu Dhabi

Startul în Marele Premiu de la Abu Dhabi este programat la ora 15:00. Cursa este transmisă live în România de DigiSport, Telekom Sport și Look Sport.

Prin intermediul televiziunilor care dețin drepturile, ca și al platformelor digitale cu plată, întrecerea este transmisă pe întreaga planetă. Evident, condiția este existența unui dispozitiv capabil să preia semnalul.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, în tribune la Marele Premiu de la Abu Dhabi

Emma Răducanu, jucătoarea britanică de tenis cu tată român care a devenit o vedetă a sportului mondial după ce și-a trecut în cont ediția din acest an a US Open, nu a ratat ocazia de a merge pe Yas Marina Circuit.

Emma este un fan al Formulei 1. Și a declarat că Lewis Hamilton, câștigător de 7 ori al titlului mondial, este un model pentru ea. Însă, spun cei de la Express, nu britanicul este favoritul său. Ci italo-australianul Daniel Ricciardo, care aleargă pentru McLaren.

ADVERTISEMENT

Max Verstappen poate câştiga primul titlu în Formula 1

Marele Premiu Abu Dhabi Formula 1 2021 reprezintă pentru Max Verstappen șansa de a obține primul său titlu în Formula 1. Și ar deveni al 34-lea pilot care izbutește această performanță.

În egală măsură, Verstappen ar intra în istorie ca primul olandez care izbutește această performanță. De altfel, Max este deja cel mai de succes pilot al țării sale. Este singurul care a plecat din pole position și a câștigat curse. Dar și unul dintre cei doi care a urcat pe podium în Formula 1, celălalt fiind tatăl său, Jos.

ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton, în faţa celui de-al 8-lea titlu în “Marele Circ”

Lewis Hamilton a obţinut deja cinci victorii pe circuitul Yas Marina. Iar un al șaselea ar echivala cu al optulea său titlu mondial, graţie cărui ar stabili un nou record în acest sport, depăşindu-l pe legendarul pilot german Michael Schumacher.

Britanicul nu are însă neapărată nevoie de victorie. Trebuie doar să se claseze în puncte și să fie în fața lui Max Verstappen. În cazul în care cei doi piloți care se luptă pentru titlu nu obțin vreun punct în această cursă, titlul îi revine olandezului. Acesta are un număr mai mare de victorii pe durata sezonului 2021.

ADVERTISEMENT