Life

Regina Elisabeta a II-a s-a apucat de afaceri. Vinde gin realizat din propriile resurse ale Palatului Buckingham

15.07.2020 | 11:06
Regina Elisabeta a IIa sa apucat de afaceri Vinde gin realizat din propriile resurse ale Palatului Buckingham
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a vinde gin realizat din propriile resurse ale Palatului Buckingham, din dorința de a recupera pierderile de aproximativ 30 de milioane de lire sterline înregistrate de Fondul de Colectă Regală pe perioada pandemiei, potrivit Daily Mirror.

Ginul scos la vânzare pe piață costă 40 de lire sterline sticla, conține 42% alcool şi este realizată din 12 plante culese de mână din grădinile Palatului.

ADVERTISEMENT

În prepararea băuturii, s-au folosit frunze de dude, lămâi, păducel şi frunze de dafin.  Business Insider a scris că regina consumă câte un pahar de gin la fiecare masă.

Regina Elisabeta a II-a vinde gin preparat în curtea Palatului

Daily Mirror scrie că ideea de vânzare a ginului i-a aparținut în totalitate reginei și ea a venit cu propunerea de suplimentare a veniturilor fondului care asigură cheltuielile de întreținere a Palatului Buckingham.

ADVERTISEMENT

Ajunsă la 94 de ani, regina este o mare iubitoare de gin. Nu de puține ori, presa a scris că, înainte de fiecare masă de prânz, aceasta bea un pahar de gin cu Dubonnet, un vermut, garnisit cu lămâie şi gheaţă, iar în timpul mesei de prânz, serveşte un pahar de vin.

La cină, alege un Martini sec, iar ziua se termină cu o cupă de şampanie, chiar înainte de a merge la somn.

ADVERTISEMENT

Și mama reginei Elisabeta a II-a era pasionată de băuturile fine. De altfel, membrii monarhiei britanice au știut să se bucure cu toții de viață și de licorile alese.

Mama reginei Elisabeta, de exemplu, născută Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, avea și ea tabieturile sale fixe când era vorba de alcool. Prefera vinul, în special soiurile roșii, grele, cu gust plin.

ADVERTISEMENT