Life

Orașul din Europa care interzice înghețata după miezul nopții. Este vizitat de sute de mii de români

Adio înghețată după miezul nopții în unul dintre cele mai populare orașe turistice din Europa. Măsura drastică se va aplica începând din vara acesta.
22.04.2024 | 10:38
Orasul din Europa care interzice inghetata dupa miezul noptii Este vizitat de sute de mii de romani
Orașul din Europa care interzice înghețata după miezul nopții. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Înghețata este unul dintre delicioase deserturi preferate de lumea întreagă, mai ales în sezonul estival. Atunci când temperaturile din termometre arată multe grade, înghețata este varianta perfectă pentru a te răcori. Însă, nu și dacă te afli în orașul pe care îl vom menționa mai jos. Aici, după miezul nopții, nimeni nu mai are voie să mănânce înghețată.

Orașul din Europa unde înghețata nu mai poate fi servită după miezul nopții

Nimic nu se compară cu o înghețată rece savurată vara. Desertul preferat a milioane de oameni din lumea întreaga este consumat, cu precădere, în sezonul torid. Însă, acest lucru va fi interzis într-un faimos oraș.

ADVERTISEMENT

Unul dintre orașele preferate de mulți turiști vine cu reguli noi pentru vara aceasta. Deși poate părea ciudat, clasica înghețată va fi interzisă aici. Din păcate, nu doar înghețata este tăiată de pe listă, ci de pizza.

Milano, unul dintre cele mai iubite orașe din Europa a luat măsuri drastice, atât pentru locuitori, cât și pentru turiști. Începând din această vară, nimeni nu va mai putea cumpăra la pachet înghețată sau pizza după miezul nopții.

ADVERTISEMENT

Deși turiștilor, dar și localnicilor li se pare bizar, se pare că autoritățile din Milano au avut un motiv întemeiat pentru care au recurs la asta. Și anume, combaterea vieții de noapte.

În Milano, terasele se vor închide la scurt timp după miezul nopții

Dincolo de faptul că este un punct turistic faimos, Milano este renumit pentru viața de noapte. Aici, aproape că nu este niciodată liniște, dar, începând cu această vară, totul se va schimba.

ADVERTISEMENT

Din dorința de a oferi liniște localnicilor pe timp de noapte, autoritățile din Milano au în vedere interzicerea comercializării mâncării la pachet după miezul nopții. Momentan, decizia încă nu a intrat în vigoare, însă, este foarte posibil ca acest lucru să se întâmple începând cu luna mai.

Interzicerea comercializării mâncării la pachet, a înghețatei și a pizzei după miezul nopții nu este singura măsură drastică. Autoritățile din Milano iau în considerare inclusiv reducerea programului de funcționare al restaurantelor și al teraselor.

ADVERTISEMENT

Este posibil ca, începând in această vară, restaurantele să fie obligate să închidă zonele exterioare la ora 00:30, în timpul săptămânii. În weekend, zonele exterioare pot funcționa până la ora 01:30, maxim.

Aceste măsuri nu sunt deloc pe placul turiștilor care, de cele mai multe ori, optează pentru Milano luând în considerare viața de noapte. Însă, există și o veste bună. În cazul în care aceste măsuri intră în vigoare, se vor aplica doar în perioada mai – noiembrie.

ADVERTISEMENT