Life

Regula care îți poate salva viața când ești la volan. Titi Aur: „Ar trebui învățată din școala de șoferi”

Titi Aur a dezvăluit ce trebuie să facă orice șofer atunci când conduce. Acțiunea care îți poate salva viața și împiedică multe accidente.
24.09.2023 | 14:33
Regula care iti poate salva viata cand esti la volan Titi Aur Ar trebui invatata din scoala de soferi
Titi Aur a explicat ce trebuie să facă orice șofer. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Expertul în conducere defensivă, Titi Aur, a dezvăluit regula crucială pe care orive șofer trebuie să o respecte. Aceasta previne o mulțime de accidente și poate salva viața a mii de persoane.

Titi Aur a dezvăluit regula pe care orice șofer trebuie să o aplice

Titi Aur a explicat că este foarte important ca un șofer să nu fie distras de nimic atunci când se află la volan. Conform specialistului, o singură secundă este crucială atunci când vine vorba despre un impact frontal.

ADVERTISEMENT

De atât de puțin timp are nevoie cineva care conduce regulamentar pentru a putea evita un accident provocat de un șofer care a intrat în depășire fără a se asigura că că-i ajunge timpul pentru a reveni pe bandă, o greșeală imensă. 

„Sunt, de multe ori, situații în care sunt obligat să frânez și să trag dreapta. Trăgând dreapta și frânând intru pe zonă mai puțin aderentă cu roțile din dreapta, ceea ce poate însemna dezechilibrarea mașinii.

ADVERTISEMENT

Dacă am ESP și mașina funcționează cu sisteme, în principiu oprește din derapaj, dar nu e sigur, pentru că dacă apucă să plece un pic mai tare, sistemele poate nu mai reușesc și trebuie să reacționez și eu”, a explicat Titi Aur pentru DC News. 

„A trebui învățată din școala de șoferi”

Vizavi de faptul că un șofer nu știe niciodată cu exactitate „ce vine din spate”, Titi Aur a dezvăluit regula pe care toată lumea ar trebui să o respecte. Ține de timpul în care se face, de fapt, asigurarea.

ADVERTISEMENT

Conform specialistului în conducere defensivă, nu trebuie să treacă mai mult de șase secunde între asigurări, căci e de ajuns ca pe șosea să se producă multe schimbări. Titi Aur este de părere că asta este o lecție ce ar trebui predată în școala de șoferi.

„Aici avem regula că trebuie să te uiți la cel mult 6 secunde în oglindă. Toate testele au demonstrat că dacă nu te-ai uitat în ultimele 6 secunde în spate, tu nu știi ce se întâmplă și în cazul în care trebuie să eviți să frânezi în mod special, instinctul tău spune să nu frânezi brusc, că dacă intră ăla din spate în mine sau să nu trag dreapta sau stânga, că dacă am mașină…

ADVERTISEMENT

Regula spune că la cel mult 6 secunde trebuie să arunci o privire în oglindă. Acest lucru îl facem instinctiv, dar nu toți, iar unii nu știu că-l fac. Vedeți de câte ori vă enervează, pentru că poate sunteți obișnuiți să vă uitați dar nu vă dați seama.

Problema e la câte secunde, că dacă te uiți la 20 de secunde nu e bine, dacă te uiți o dată pe zi, nu e bine. Într-o situație când trebuie să frânezi sau să eviți, știi ce ai în jurul tău. E regulă de conducere defensivă, ar trebui învățată din școala de șoferi”, a dezvăluit Titi Aur.

ADVERTISEMENT