Life

Elementele care îi distrag cel mai des pe șoferi. Tiri Aur le-a avertizat pe femei

Titi Aur a spus care sunt principalii factori care distrag atenția în timpul condusului. De ce le-a avertizat pe femei?
11.06.2023 | 21:53
Elementele care ii distrag cel mai des pe soferi Tiri Aur lea avertizat pe femei
Titi Aur a spus care sunt cele mai mari distrageri la volan. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Titi Aur a întocmit topul elementelor care distrag atenția unui șofer atunci când se află la volan și riscă să producă accidente. Pilotul a oferit un avertisment special pentru femei și a spus care este poziția corectă în timpul condusului.

Care sunt principalii factori care distrag atenția în timpul condusului. Titi Aur a oferit explicații

Titi Aur a spus care sunt principalele elemente care atrag atenția șoferilor în timpul condusului. Acestea pot duce chiar și la producerea de accidente mortale, astfel că pilotul și-a dorit să atragă atenția asupra lor.

ADVERTISEMENT

„Cel mai important pentru a fi în siguranță la volan este să fii atent la drum. Atenție la tot ce înseamnă distrageri omenești”, a spus pilotul, care în trecut a explicat de distanță trebuie să se păstreze între mașini, pentru dcnews.ro. 

În primul rând, una dintre cele mai mari distrageri în timpul condusului este telefonul. Oamenii sunt concentrați să vorbească cu apropiații sau chiar să facă poze, fie să scrie mesaje, iar acest lucru poate avea urmări serioase.

ADVERTISEMENT

Deși poate suna surprinzător, casetofonul reprezintă și el un pericol. „Tot ce înseamnă muzică sau informații îți distrage atenția. Cauți să schimbi melodia, să schimbi știrea și în loc să fii atent la drum. Ești atent la ce spune cineva acolo sau să cauți alt post”, a declarat Titi Aur.

O discuție în mașină, deși interesantă, poate fi o distragere. La fel și un gând profund. Pilotul a mărturisit că oamenii sunt absorbiți de probleme și ajung să nu mai fie în mașină decât fizic, fără să se mai concentreze la ce au de făcut.

ADVERTISEMENT

Totodată, Titi Aur a ținut să le avertizeze pe femei: „Copilul. Când ești cu copilul în mașină – mai ales pentru femei este valabil acest lucru – când mama conduce și are copilul în spate. Copilul, fiind foarte important pentru tine.

Orice mică problemă pe care o are te tentează să întorci capul sau să te uiți în oglindă pentru a vedea ce s-a întâmplat. Ești mult mai atent la ce face copilul sau ce i se poate întâmpla copilului decât la drum”, a dezvăluit Titi Aur.

ADVERTISEMENT

Care este poziția corectă la volan

O importanță la fel de mare o are și poziția pe care șoferii o au în timpul condusului. Titi Aur a explicat care sunt principalele trei lucruri care nu trebuie pierdute din vedere înainte de a pleca la drum cu mașina.

„Când sunt la volan, urmăresc trei lucruri. Primul este să am vizibilitate. Apoi, trebuie să ajung la comenzile maşinii, volan, schimbător, pedale, etc. Iar al treilea lucru este să stau confortabil. Asta înseamnă să îmi reglez scaunul, pe înălţime, faţă -spate, să reglez spătarul, să trag volanul în poziţia corectă”, a completat Titi Aur.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Tot adevărul despre relația dintre Iulia Vântur și Salman Khan. O româncă din...
Tot adevărul despre relația dintre Iulia Vântur și Salman Khan. O româncă din India a dezvăluit detalii neștiute
Apple și Google promit alerte de urmărire. Oricine se va putea feri de...
Apple și Google promit alerte de urmărire. Oricine se va putea feri de spionaj
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă....
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă. Mesajul dureros de pe patul de suferință
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”