Fotbal intern

Regula U-21 va fi schimbată în 2021! Anunțul lui Răzvan Burleanu

18.12.2020 | 15:19
Regula U21 va fi schimbata in 2021 Anuntul lui Razvan Burleanu
ADVERTISEMENT

Regula U-21 are șanse uriașe să fie schimbată în sezonul 2021-2022, după cum a anunțat chiar Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

FRF pregătește modificarea în ceea ce îi privește pe fotbaliștii U-21 pe care echipele din Liga 1 sunt obligate să îi folosească în primul „11” începând din sezonul 2019-2020.

ADVERTISEMENT

Conform lui Răzvan Burleanu, noua reglementare pe care o ia în considerare Federația Română de Fotbal pentru ediția 2021-2022 va impune ca cel puțin unul dintre cei doi titulari U-21 să nu poată fi înlocuit mai devreme de finalul primei reprize, celălalt având obligativitatea să joace pe tot parcursul meciului.

FRF schimbă regula U-21! Unul din cei doi jucători eligibili nu va mai putea fi schimbat în prima repriză

Federația Română de Fotbal va lua această decizia din cauza modului în care pandemia COVID-19 a afectat competiția internă. Pentru că în acest moment au dreptul la cinci schimbări, antrenorilor din Liga 1 este mult mai ușor să înlocuiască un jucător U-21 în chiar primele minute sau chiar secunde ale partidelor.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, nu putem să intervenim în timpul competiției, chhiar dacă e o situație deloc plăcută. Dacă această regulă va continua și în sezonul următor și vom avea în continuare și cele cinci schimbări, așa cum IFAB permite până în decembrie 2021, cu siguranță, dacă vom avea cele cinci schimbări, al doilea jucător U21 va trebui să rămână în teren cel puțin o repriză”, a declarat Răzvan Burleanu, joi 17 decembrie, într-o conferință de presă.

Burleanu cere înțelegere din partea cluburilor din Liga 1, cărora le transmite că regula cu doi jucători U-21 este în favoarea și nu în defavoarea lor.

ADVERTISEMENT

„Noi, ca și Federație, ne dorim să nu vadă cluburile această regulă ca pe o chestie restrictivă, ci pur și simplu ca pe un avantaj în ceea ce privește competitivitatea cluburilor pe plan internațional când vine vorba de transferurile de jucători tineri. Dacă ne uităm la ultimele ferestre de transferuri, banii care au venit în România din transferuri nu au venit pentru jucători de peste 30 de ani, ci pentru jucători U-21.

Acesta este target-ul pe care îl au campionatele puternice din Europa. Și ne uităm la Mihăilă și la suma lui de transfer (n.r. – 8,5 milioane de euro), doar ca să dau un exemplu. Noi ne dorim să vedem investiții cât mai mari în jucătorii tineri, români. Asta ne dorim din partea cluburilor”, a adăugat președintele FRF.

ADVERTISEMENT

Regula U-21, suspendată pe perioada Jocurilor Olimpice

Răzvan Burleanu lua în calcul o schimbare a regulii jucătorului U-21 încă din primăvara acestui an. Cum „tricolorii” sunt calificați la Jocurile Olimpice, care, din cauza pandemiei, se vor disputa în 2021 în loc de 2020, președintele FRF a luat în calcul suspendarea regulii U-21 pe perioada competiției de la Tokyo.

„Vom suspenda regula celor doi fotbaliști U-21 în perioada desfășurării Jocurilor Olimpice, înainte, în timpul competiției și în etapele de după, pentru a ne asigura că ne vom putea baza pe ei la Tokyo. Totuși, noi nu putem forța cluburile să lase jucătorii la Jocurile Olimpice, nefiind un eveniment pe lista calendarului FIFA”, declara Răzvan Burleanu, pe 11 martie 2020, cu doar o zi înainte ca orice competiție din România să fie întreruptă.

ADVERTISEMENT