News

Reguli de mers cu taxiul. Fiecare pasager va trebui să respecte aceste măsuri

16.05.2020 | 21:54
Reguli de mers cu taxiul Fiecare pasager va trebui sa respecte aceste masuri
Reguli de mers cu taxiul. Fiecare pasager va trebui să respecte aceste măsuri. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Transporturilor și Ministerul Sănătății a anunţat noile reguli de mers cu taxiul, în urma uni proiect de ordin comun care va impune noi măsuri pentru pasageri și șoferi.

Noi reguli de mers cu taxiul

Un proiect de ordin comun, semnat de Ministerul Transporturilor și Ministerul Sănătății, prevede noi reguli de mers cu taxiul, informează România TV.

ADVERTISEMENT

Potrivit noilor măsuri, spațiul dintre șoferul de taxi și pasageri va fi bine delimitat, iar pasagerii nu vor mai avea voi să stea pe locurile din față atunci când folosesc transportul în regim de taxi sau cel alternativ.

Conducătorul auto va avea sarcina de a dota mașina cu măști și dezinfectant de tip biocid, în timp ce pasagerii vor avea obligația de a veni la locul de îmbarcare cu mască de protecție și de a purta masca de protecție la urcarea în vehicul și pe toată durata călătoriei.

ADVERTISEMENT

În plus, șoferul va trebui să utilizeze mănuși de protecție de fiecare dată când ajută pasagerii cu mânuirea bagajelor și atunci când interacționează cu alte persoane, cum ar fi agenții de control.

Ce măsuri vor trebui să respecte pasagerii și șoferii

Totodată, conducătorul auto va trebui să își dezinfecteze mâinile după îndepărtarea mănușilor, pe care le va depozita într-o pungă special destinată pentru acest lucru.

ADVERTISEMENT

Proiectul de ordin comun mai prevede că taxiurile sau mașinile folosite pentru ride sharing vor fi igienizate și dezinfectate pe interior în fiecare zi.

În același timp, se recomandă ca pasagerii să achite plata călătoriilor folosind cu precădere mijloacele de plăți electronice.

ADVERTISEMENT

Așadar, cei care vor merge cu taxiul în viitor vor trebuie să respecte regulile amintite mai sus, lucru valabil și pentru conducătorii auto care practică taximetria într-un mod sau altul.

Măsurile dispuse de autorități au rolul de a diminua riscul răspândirii infecției COVID-19, după ce autoritățile au decis să înceapă relaxarea măsurilor impuse în urmă cu două luni.

ADVERTISEMENT
Tags: