News

Reguli noi pentru românii care se duc în concediu, în Grecia. Au apărut amenzi mari

Reguli noi pentru românii și restul turiștilor care vor să plece în vacanță, în Grecia. Motivul din care se pot da amenzi mari.
02.05.2024 | 11:16
Reguli noi pentru romanii care se duc in concediu in Grecia Au aparut amenzi mari
Pentru ce poți primi amendă în vacanță, în Grecia. Sursa foto: Cocktail Holidays
ADVERTISEMENT

Plănuiți o vacanță în Grecia? Aflați că autoritățile elene au impus de curând o nouă regulă care are legătură cu sectorul turistic. Sunt vizați toți vizitatorii români, dar și restul cetățenilor, din alte zone ale lumii. Cine nu se va conforma va primi o amendă mare.

Ce regulă au impus grecii. Turiștii nerespectuoși riscă amendă mare

Grecia este printre favoritele românilor atunci când vine vorba de concediu. A devenit deja o tradiție pentru unii dintre ei o vacanță de vară aici. Dacă vă regăsiți printre cele menționate, trebuie să știți despre noua regulă a autorităților elene, ca să evitați o amendă usturătoare.

ADVERTISEMENT

Grecii sunt foarte fermi atunci când vine vorba despre respectarea legii. Deși se bucură de un număr mare de turiști de la an la an, nu au nicio reținere sau teamă că vor avea de pierdut în a stabili măsuri față de aceștia sau de a-i amenda în cazul sesizării unor ilegalități.

Grecia, destinația de vacanță de vară favorită a românilor

În 2023, potrivit statisticilor, Grecia a fost din nou cea mai căutată destinație de vară de către români, care și-au făcut rezervări din timp, încât în mai nu mai exista nicio ofertă. Nu ar fi de mirare dacă se va întâmpla așa și în 2024.

ADVERTISEMENT

De ce este Grecia foarte adorată de români? Aceștia s-au declarat întotdeauna atrași de peisajele mirifice, insulare, din statul elen, dar mulțumiți și de costurile reduse, prin comparație cu prețurile de pe litoralul românesc sau de la munte.

”Dacă este să vorbim despre destinaţia anului 2023, atunci putem spune că aceasta a fost Grecia. Aici discutăm nu doar despre Grecia insulară, ci şi despre cea continentală. De menţionat ar fi că vânzările pentru Grecia au debutat într-un volum extrem de mare, iar la început de lună mai deja aveam stop sales pe foarte multe dintre unităţile de cazare.

ADVERTISEMENT

Vânzări în volum mare s-au realizat cu foarte multe luni înainte de începerea efectivă a sezonului, lucru care ne-a demonstrat reîntoarcerea early…”, spunea anul trecut, pentru Euronews, Mădălina Balaiban, proprietarul Hello Hollidays.

Ce lege au adoptat parlamentarii greci

Dincolo de acestea, dacă vă doriți să vă aventurați în perioada următoare prin Grecia, aflați că autoritățile elene au început să ceară, printr-o aplicație, ajutorul localnicilor și al turiștilor cu privire la accesul liber pe unele plaje, potrivit news.gtp.gr

ADVERTISEMENT

Guvernul grec a anunțat lansarea unei aplicații gratuite, intitulată ”MyCoast” prin care se poate raporta dacă o plajă cu restricții este ocupată în întregime sau mai mult decât se permite. Ulterior, la fața locului vor veni polițiștii.

Totul se întâmplă la scurt timp după ce Parlamentul grec a adoptat o lege care interzice amplasarea șezlongurilor la mai puțin de patru metri de țărm, iar 50% din plajă trebuie să fie mai mult liberă.

Cei care vor ignora prevederile stabilite de greci vor primi amenzi de ordinul zecilor de mii de euro, mai exact, până în 60.000 de euro. Nu i-ar plăcea cuiva să scoată atâția bani din portofel, așadar este mai bine să fiți precauți.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori